Västeråkers-Björk 64 – 8 – Uppsala kommun

Utgångspris: 5 995 000 kr

Beskrivning av Västeråkers-Björk 64

Ett hem med extremt låga driftkostnader att avnjuta i symbios med naturen och de vackra omgivningarna. Här har man förälskat sig i platsen och låtit uppföra en exklusiv XNvilla som mycket smakfullt förenats med byggnaden från en äldre generation. Bostadens utformning gör den utmärkt för de som söker möjligheten till generationsboende, tonårsavdelning eller att kunna driva det egna företaget från en avskild del av hemmet. Men de stora ytorna är sannolikt eftertraktade av långt fler än så! Husets naturliga samlingspunkt, kök/vardagsrum, har ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier och ryggåstak med dryga 6 meter upp till nock. Härifrån erbjuds du också en slående utsikt över det omgivande landskapet bestående av ängar och åkermark. Ett rum att häpnas över!

De som väljer ett hus från XNvillan har design, hållbarhet och kvalitet som sina främsta prioriteter. Omtanken för miljön och dess naturliga processer återspeglas även i valet av ett Bioreningsverk från Alnarp Cleanwater som renar avloppsvattnet utan kemikalier och slamtömningar. Läs mer om byggtekniken och avloppslösningen via länkarna som återfinns under rubriken ”dokument och länkar” längre ned i annonsen.

Den nya delen av huset värms idag upp med bergvärme och systemet är dimensionerat för att även den äldre delen av hemmet ska anslutas. Energideklarationen avser den nya delen eftersom man inte flyttat in i den äldre delen ännu. I nuläget finns här oljeradiatorer och en luftvärmepump. Det blir upp till den nya ägaren att eventuellt ordna med anslutning av bergvärme till den äldre huskroppen. Även det badrum som är planerat på övre plan får den nya ägaren fria händer att färdigställa.

Här i Västeråker bor du i vackra omgivningar med det uppländska jordbrukslandskapets vidsträckta vyer och årstidernas skiftningar utanför husknuten. Stillheten är påtaglig och välkomnar dig varje gång du kommer hem från stadens buller och stress. Från husets övervåning skymtas sjön Ekoln, som är en del av Mälaren, och efter en kort cykeltur längs den pittoreska grusvägen når du en fin badplats vid Björks brygga. Här finns även ett antal båtplatser som du kan visa intresse för hos byalaget. Det lokala byalaget anordnar också ett mycket uppskattat midsommarfirande nere vid badplatsen som är en gammal tradition. Ett utmärkt sätt att lära känna sina nya grannar!

Lite längre in i Lårstaviken tornar det ståtliga Wiks slott upp sig. I Wik kan du bland annat njuta av badstrand med hopptorn, äppellund, vandringsleder och en underbar atmosfär – inte så konstigt att det varit ett populärt utflyktsmål i över 800 år. Åt andra hållet är det inte långt till Hammarskogs herrgård som stoltserar med badplats, fågeltorn, promenadstråk och en uppskattad pulkabacke på vintern.

Karta för Västeråkers-Björk 64

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-vasteraker-uppsala-kommun-vasterakers-bjork-64-21315750

Avstånd till vatten: 900 meter

Bild från:

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.