Varje gamers dröm: hur du inreder ditt gamingrum

När en spelupplevelse är som bäst är det som att resten av världen försvinner. Du blir helt uppslukad av upplevelsen och det känns nästan som att du är i trans. Där och då glömmer du bort hur rummet du sitter i ser ut. Men rummet är samtidigt din portal in i den här andra världen. Därför bör du se till så att ditt gamingrum är inrett på ett sätt som passar dig så bra som möjligt.

Det finns många olika sätt att spela på. Du kan spela spel i mobilen när du sitter på bussen, utmana vänner i multiplayermatcher i soffan, spela luxor gold slot eller utforska nya världar på egen hand på din PC. Gaming handlar om att ge sig in i annan verklighet och att glömma det som är runt dig. Ett bra inrett gamingrum kan dock förhöja den upplevelsen.

För att skapa det optimala gamingrummet finns det massor av olika faktorer att tänka på. Den allra viktigaste saken är dock att du inreder på ett sätt som passar just dig. Om du tycker att gamingstolen som alla tjatar om är obekväm eller rentav ful borde du inte köpa den. Hitta något som känns mer som du. Det har blivit dags att utforska hur du uppfyller drömmen om det perfekta gamingrummet – portalen till spelens värld.

Planera utifrån dina förutsättningar

Innan du drar i gång med att inreda ditt gamingrum bör du se över dina förutsättningar. Ska du inreda för PC-gaming eller konsolspelande? Kommer du mest spela själv eller bjuda in vänner till multiplayerkvällar? Du behöver med andra ord klura ut vad syftet med rummet är. När du har gjort det kan du gå vidare till nästa steg i planeringen: ekonomi.

För att inte få en knäpp på näsan när kvittot kommer bör du se över dina ekonomiska förutsättningar. Det ekonomiska läget är inte särskilt roligt för någon just nu och det är viktigt att du inte spenderar mer än vad du kan avvara. Ta en titt på hur just ditt läge ser ut och bestäm innan du börjar inreda hur mycket pengar du kan tänka dig att lägga på projektet.

När du planerar budgeten kan du avgöra själv hur stor del av pengarna som ska läggas på vilka saker. Behöver du en ny och stark gamingdator? Då lär troligen en ganska stor summa gå åt det hållet. Vill du måla om? Är sittplatserna den viktigaste faktorn? Här är det bara att utgå från vad du själv tror skulle göra rummet så bra som möjligt. Glöm inte bort att se till så att du har de verktyg som behövs innan du börjar.

Dags att inreda!

När du vet vad syftet är för gamingrummet, vad du har för budget och vad du vill lägga mest fokus på är det dags inleda den roligaste biten: själva inredandet. Ett hett tips är att tömma rummet först så att du har en helt öppen kanvas att skapa på. Vad tycker du om väggfärgen? Är det ljust och tråkigt? Mörka väggfärger kan förvisso få ett rum att ibland kännas mindre än vad det egentligen är, men de mörkare tonerna gör också att ditt gamingrum kommer att kännas mer mysigt – som en grotta in i spelvärlden. Vill du inte måla om kan du i stället sätta in mörkläggningsgardiner.

Hur ser golvet ut? Om det är hårt och kallt kan det vara en god idé att lassa på med massvis av mattor. På det viset sätter du mer karaktär på rummet samtidigt som det blir mjukare att sitta på golvet om du har många på besök. Mattor kan vara väldigt dyra, så ett hett tips är att köpa jättemånga trasmattor på second hand som du lägger omlott tills du till slut inte ser golvet. Ett enkelt sätt att ge gamingrummet karaktär.

Möbler

När du ska välja möbler kommer du ha stor nytta av dina förberedelser. Ska du mest spela själv bör du lägga fokus på att hitta en gamingstol som både är bekväm och passar in i hur rummet ser ut. Är du mer av en multiplayer är det viktigare att få in en soffa som många kan sitta i. Eller varför inte massa saccosäckar? Vilka och hur många möbler du har avgörs av ditt syfte med rummet samt hur stort det är. Är det ett litet rum kommer du att behöva prioritera det som är nödvändigast.

Alla gamers gillar att snacksa och dricka gott medan man spelar. Det finns mängder av mindre kylskåp som varken tar mycket plats eller kostar skjortan. Med godis och läsk i närheten behöver du inte lämna rummet för att fylla på provianten. 

Snacks och dryck är inte det enda som behöver förvaras. Det ser snabbt stökigt ut om alla handkontroller, headset och spelförpackningar ständigt ligger framme. En stor TV-bänk är ett enkelt och snyggt sätt att stuva undan dina grejer på. Eller varför inte en bokhylla?

Belysning får inte glömmas bort heller. Många gamers vill ha det så mörkt som möjligt för att kunna försvinna in i upplevelsen på bästa möjliga sätt. Att endast att ha skärmen som ljuskälla är dock inte bra i längden. Det finns till exempel flera olika sorters lampor, både på fot och i taket, som kan ändra färg med hjälp av en app eller en fjärrkontroll. Styr färgskalan efter vilken sorts gamingkväll (eller dag) du vill ha.

Hårdvara

Det viktigaste är sparat till sist: hårdvaran. Rummet kan vara hur snyggt som helst, men det spelar ingen roll om du inte har rätt hårdvara. Ska du skaffa dig en gamingdator bör du ha en som klarar sig i flera år och har hög prestanda. Det är bara tråkigt att behöva köpa nytt stup i kvarten. Samma gäller monitorer.

Är du mer av en konsolspelare behöver du, förutom själva konsolen, ha en TV som passar bra till spelandet. En för liten skärm är inte optimalt om ni är många som spelar. Du bör dock också akta dig för att skaffa en för stor. Likt allt annat när det kommer till att inreda ditt gamingrum  bör du välja det som är optimal för just din portal till spelvärlden.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.