Talja Högklint 1 & 2 Sjötomt – 16 – Flens kommun

Utgångspris: 10 800 000 kr

Beskrivning av Talja Högklint 1 & 2

Välkommen till detta drömboende!

Det här är en fantastisk fastighet för den som vill bo i en avskild idyll med egen strand, omgiven av vacker natur.
Här finns många möjligheter för den som vill driva verksamhet, kursgård, lägerverksamhet eller uthyrning. Man skulle även kunna nyttja fastigheten och dess flera hus som generationsboende.
Den generösa strandtomten uppgår till 14 341 kvm och har två bryggor och friliggande bastu med omklädningsrum och dusch. I sjön finns gott om fisk och här fiskas kräftor, gädda och abborre.
På den lummiga naturtomten finns stora gräsytor, vackra gamla ekar, fruktträd och bärbuskar. Det här är en riktig sommaridyll mitt i hjärtat av Sörmland men ändå nära de bekvämligheter man önskar.

En grusad infart leder upp till den vackra huvudbyggnaden. Bostaden uppgår till hela 272 kvm och är ursprungligen en jaktstuga från 1930-talet.
På entréplan kommer man in en välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter. Från den inre hallen når man det trevliga, lantliga köket som har breda furutiljor till golv och en vacker vedspis. Det är öppen planlösning mellan kök och matsal vilket skapar en ljus och luftig känsla. Härifrån finns även utgång till den lilla verandan. Från hallen når man även sällskapsrummen, tre rum i fil med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. I ett av rummen finns en vacker rörspis från Långholmens kakelugnsfabrik som blir som ett smycke i huset. De två större sällskapsrummen har fiskbensparkett och det tredje har lackad ekstavsparkett. Härifrån finns även utgång till den större verandan som har en härlig vy över Taljasjön. På samma plan finns även ett gästrum/kontor med egen entré.
På övre plan finns tre stora sovrum, ett bibliotek/allrum samt en väl tilltagen Walk-in-coset. I ”master bedroom” finns en trevlig öppen spis och härifrån når man ut till takterassen som har en fantastisk vy öven sjön och omgivningen. På samma plan finns även badrum samt WC. Hela huset känns charmig och gediget och har renoverats varsamt med väl utvalda detaljer och material.

På fastigheten finns även ett charmigt, knuttimrat torp från 1840-talet i två plan. Torpet flyttades under 1940-talet från Stenhammars ägor och till denna fina plats. Det uppgår till totalt ca 60 kvm golvyta med en boyta på 38 kvm och en biarea på 16 kvm.
Här finns ett hemtrevligt kök, ett sällskapsrum med en vedkamin som värmer gott, ett sovrum på övreplan samt en WC. Det är en fantastisk känsla att äga ett vackert gammalt torp där historiens vingslag ständigt gör sig påminda.

Den lilla söta sommarstuga om ca 50 kvm har kök, sällskapsrum, två sovrum, WC och en magisk utsikt över sjön. Precis nedanför ligger den lilla båtbryggan så härifrån kan man gärna smita ut för ett kvällsdopp under den varma sommarperioden.
Även den här stugan har en öppen spis som skapar både värme och fin mysfaktor.

Magasinet har perfekta förutsättningar för verksamhetslokal då entréplan består av väntrum, WC samt förråd och snickarbod. Övre plan har en yta som passa som t.ex. konferenslokal eller mottagningslokal. Man skulle även kunna anpassa det här huset till ytterligare en gäststuga eller en fin liten bostad. Till magasinet hör även en trevlig glasveranda med en fikahörna. Här är det målat med vacker äggoljetempera färg. En tillbyggnad har blivit ett rymligt förrådsutrymme för trädgårdsmaskiner på magasinets baksida.

Här finns som tidigare nämnts många möjligheter både för dig som vill bo ostört, privat med generösa ytor eller för dig som vill driva någon form av verksamhet. Läget är fantastiskt och det är få förunnat att kunna njuta av egen strand, brygga och den Sörmländska vackra naturen med dess djurliv på så nära håll. Det här är verkligen en pärla som måste ses!

Karta för Talja Högklint 1 & 2 Sjötomt

https://www.hemnet.se/bostad/villa-16rum-flen-flens-kommun-talja-hogklint-1-2-20043544

Avstånd till vatten: 50 meter

Foto av: Magnus Ericson @ Husfoto

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.