Södergatan 6 – 3 – Skurups kommun

Utgångspris: 2.195.000 kr

Beskrivning av Södergatan 6

På Södergatan 6 i Rydsgård, endast några få minuters promenad från centrum och tågstation, fanns en gång byns telefonstation. Här lämnades telegram in för vidare färd till förväntansfulla mottagare och här kopplade växeltelefonisten samtal mellan de få i byn som redan då hade skaffat sig ett abonnemang. Denna verksamhet inrymdes fram till 1954 i det ännu bevarade huset som idag är en omgjord och renoverad privatbostad. För dig som letar nytt och som värdesätter ett boende med mycket själ och en spännande historik kan detta vara precis rätt! Här bjuds genomgående på en härlig rymd med fina ljusflöden, vackra brädgolv i original i alla rum, underbart vackra innerdörrar i original, extra rum i källarplan samt en stor ännu oinredd vind, sånär som på ett rum på ena gavelsidan som kanske kan har varit växeltelefonistens privata rum. Det ljusa köket med fönsterpartier som vetter mot trädgårdssidan är byggt för att kunna samlas många i. Här inryms en stor matplats intill härliga ytor runt arbetskök och den stora köksön. Vägg i vägg ligger vardagsrummet, även det stort och rymligt. I bostaden finns idag två rejäla sovrum samt ett extra rum i källarens suterrängplan.

Till bostaden hör en lättskött nätt trädgård med fint trädäck i soligt sydväst-läge, gräsytor att leka på och uppbyggda odlingsytor. Intill bostaden en stor uppfart med plats till flera fordon. Som boende i Rydsgård har man nära till det mesta samtidigt som man kan njuta av småskaligheten och lugnet. Nybyggd skola, idrottsanläggningar, matställen, 24/7-butik m.m. finns i byn och alldeles nära ligger Skurup för ytterligare butiker och service. Från Södergatan 6 är det endast en kort promenad till tågstationen som erbjuder täta avgångar mot dels Ystad/Simrishamn, dels Malmö/Lund/Köpenhamn. Strax söderöver nås kustbandet vid Mossbystrand och Abbekås med stränder, småbåtshamn och golfklubb. Ett läge som blir alltmer uppmärksammat då resan till Malmö med tåg eller med bil via E65 endast tar ca 35-40 minuter. Som ett led i den ständiga utvecklingen i byn byggs just nu området kring järnvägsstationen om och nya bostadskvarter växer fram. I Rydsgård erbjuds ett bekvämt och tryggt boende för hela familjen med ett å ena sidan lugnt boende utanför stan men ändå å andra sidan med all den bekvämlighet nära inpå.

LÄNSDEKLARERAT PLUS!
Säljaren ombesörjer här en förbesiktning och tecknar även en säljaransvarsförsäkring avs dolda fel. En trygghet för dig som köpare! Rätten till besiktningsprotokollet övergår kostnadsfritt på dig som köpare i samband med köp, liksom möjlighet till genomgång med besiktningsmannen. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skurup, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Varmt välkommen!!

Karta för Södergatan 6

https://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-rydsgard-skurups-kommun-sodergatan-6-21251175

Avstånd till vatten: 1100 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.