Smedby Nygårdsbacken 3 – 5 – Leksands kommun

Utgångspris: 4 500 000 kr

Beskrivning av Smedby Nygårdsbacken 3

Välkomna till en fantastisk kringbyggd gård i byn Smedby, 10 minuter söder om centrala Leksand. Här bor du med närhet till naturen och Västannorstjärn med badplats och hopptorn där även bystugan finns för Smedby/Västannor.

Gården har två bostadshus där huvudbyggnaden nyligen fått nya fönster. Här löper vackra trägolv genom de flesta av husets rum samt flertalet eldstäder och vackra kakelugnar. Helkaklat badrum i modernt stuk samt stort lantligt ljust kök med flertalet vitrinskåp. I vardagsrummet finns takmålning gjord av Hans Prins (känd leksandskonstnär) 1971. Den pryder vackert sin plats! Bostadshuset består utav 5 rum och kök.
Gästhuset har fantastisk snickarglädje exteriört och består interiört av vackra trägolv som löper genom husets alla rum, här finns kamin med insats att elda i kalla vinterdagar samt skafferi som fungerar som kylskåp på vintern och svale på sommaren. Gästhuset är byggt 1897 och disponeras på 104kvm bestående utav 4 rum och kök.
Båda husen är tilläggsisolerade på vinden, innehar luft/luft-värmepump samt kommunalt V/A.

Stora utrymmen i uthusen på gården som nu har nya yttertak och delvis har loft. Drängkammaren är inredd och går utmärkt att bo i på sommaren, men fungerar just nu som förråd. Under drängkammaren finns även jordkällare. I uthusen finns förrådsutrymmen, vedbodar och redskapsförråd samt en stor loge som är öppen i nock.

Karta för Smedby Nygårdsbacken 3

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-haradsbygden-leksands-kommun-smedby-nygardsbacken-3-20384540

Avstånd till vatten: 350 meter

Bild från: Foto av: Therese Sätterlund @ Husfoto

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.