Skolgatan 16 – – Piteå kommun

Utgångspris: 10 000 000 kr

Beskrivning av Skolgatan 16

Den arkitektritade byggnaden uppfördes 1965 som församlingshem på uppdrag av Svenska kyrkan. Långt senare kom den i privat ägo och en omfattande men varsam ombyggnation omvandlade den tidigare offentliga lokalen till ett modernt, trivsamt och mångsidigt hem. Resultatet är en läcker kombination där 1960-talet möter 2000-talet och där flera originaldetaljer samexisterar både praktiskt och estetiskt med modern planlösning och moderna material. Detta är en spektakulär och smakfull byggnad med en bo och biarea på totalt 430 kvm, fördelat på två plan. Våningsplanen är förbundna med en magnifik trappa i kalksten och separat entré finns till respektive plan. Här är det färdig att flytta in för boende eller representation, privat eller för företaget – eller en kombination av de båda.

This beautiful structure was originally built in 1965 as a parish house for the Church of Sweden. Decades later it came into private hands, and was converted in to a modern home. The building was thoroughly but gently refurbished from top to bottom using only quality materials and installations, and the result is an amazing combination of 1960s architecture and the modern style of today with many original features still in place. It is a spectacular and welcoming house of in total 430 square meters of living space, evenly distributed over two floors and each with separate entrances. The floors are joined together by a magnificent limestone staircase. Complete with a lush garden area, private woods, a Finnish sauna, kennel, garage and generous parking areas, outdoor kitchen and spacious terrace – this is the perfect house for comfortable living, business representation or a combined home – office.

Redan entrén är Iögonfallande med de massiva dubbla entrédörrarna, med ett vindfång innanför med fönster från golv till tak och det vackra kalkstensgolvet. Den rymliga hallen öppnar upp mot den luftiga tidigare samlingssalen med en takhöjd på över tre meter och ett fantastiskt ljus och lugn; det är ett rum som domineras av de höga och smala fönstren och grönskan utanför som ger en känsla av avskildhet. Här ryms flera sittgrupper och rummet nyttjas som kombinerat matrum – sällskapsrum och här står även den fina handbyggda orgeln kvar, som byggdes specifikt för huset på Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad. Genom öppen planlösning och en stor köksö med plats till förvaring och sittplatser, angränsar rummet det rymliga och exklusiva Kvänumköket i valnöt. Köket är utrustat med högkvalitativa vitvaror, extra bred köksbänk i italiensk silestone komposit, dubbla diskmaskiner, gasspis, ångugn, vinkyl och walk-in skafferi. Från köksfönstren har man utsikt över trädgården och den nedre gården och härifrån leder även en glasdörr ut mot terrassen.

Bakre delen av samlingssalen har byggts om till ett stilfullt sovrum med tillhörande walk-in closet och ett fantastiskt badrum med dubbla duschar, dubbelt handfat, badkar och wc. Entréplan omfattar även en rymlig gästtoalett och ett tvättrum med dubbla tvättmaskiner.

Från entrén leder trappan ner till bottenvåningen och ett mysigt allrum med öppen spis. Allrummet flankeras av ett praktiskt hobbyrum, en studio – lämplig som ex träningsstudio, ett sovrum, ytterligare ett kontor/sovrum med inbyggda bokhyllor och rymlig garderobsdel samt ett gästrum/sovrum med separat pentry och klädkammare vilket också skulle kunna vara lämpligt för uthyrning. Slutligen finns här även ett modernt helkaklat badrum med dusch, handfat och wc. Förutom i kök, tvättrum, badrum och hobbyrum är alla golv belagda med antingen fin ekparkett eller kalksten.

Till fastigheten hör en stor hörntomt på närmare 7 000 kvm fördelad på trädgård med köksträdgård och skogstomt, två bodar, ett garage med tillhörande dubbel carport och extra carport för ex släpvagn samt intilliggande förråd med separat ingång och extra tvättmaskin och frys. På tomten finns även en kombinerad grill- och bastukåta samt en robust hundgård på 30 kvm. I anslutning till huset och med ingång til

Karta för Skolgatan 16

https://www.hemnet.se/bostad/villa-215m2-klubbgardet-pitea-kommun-skolgatan-16-21281456

Avstånd till vatten: 450 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.