Sjögatan 30 – 8 – Motala kommun

Utgångspris: 7 195 000 kr

Beskrivning av Sjögatan 30

Välkommen till denna rymliga fastighet med fantastiskt fint stadsläge nära vattnet. Här ges eleganta utrymmen såsom nybyggd pool och vardagslyx i den spatiösa trädgården, nybyggt isolerat dubbelgarage om 70 kvm men också med närhet till det mesta som sjöstaden Motala kan erbjuda. Äldre charm samsas med modern interiör och smakfulla materialval i denna luftiga villa med tilltalande funkiskaraktär och stora fönsterpartier.

På Sjögatan hittar vi detta härliga hem med hörnläge och stor tomt som med lummig och uppvuxen grönska omger huset. Det finns ett stort nybyggt isolerat garage med dubbla portar vars entrésida har gott om plats för flera bilar att parkera. Ingången mot huset ges annars via grindpar som leder er fram genom en prunkande portal av hortensia. Intill denna finns carport samt det äldre isolerade garaget om 30 kvm som nu fungerar som ett rymligt förråd. En gedigen farstukvist under kopparbeklätt tak med massiv trädörr välkomnar in till ett inbjudande kapprum med vackra detaljer i den äldre trappan och blyinfattade fönster. Ett välkomnande rum där man gärna tar emot gäster och det finns även access till ett separat gäst-WC och plats att hänga av sig ytterkläderna.

I entréplanet skapas sedan riktigt fina sällskapsdelar med vardagsrum och matsal i fil med utgång till trädgården. Vardagsrummet har hörnläge med magnifikt ljusinsläpp och utgång mot terrassen varpå matsalen ger utgång till den härliga altan under tak som vidare når uteplats med spabad och poolområde.

Här finns också ett funktionellt och trivsamt kök med tidlös interiör och gott om utrymmen för förvaring. Det ges plats för matbord och ryms även en mysig detalj av platsbyggd sittbänk vid fönster, perfekt att krypa upp för sällskap vid matlagning eller läxläsning. I denna del finns även utgång via groventré samt ett sovrum alternativt kontor/gästrum.

Ovanplanet nås via en den eleganta, ursprungliga trappen, klädd med matta och trappstång i läder och flätat avslut mot husets övre del. Här ryms mer familjära ytor av ljusa sovrum samt ett tilltalande allrum med utgång till en solig balkong och en öppen spis. Fyra sovrum finns fördelade i planets ”hörn” alla med stilren inredning och mjuka färgskalor i smakfulla toner. ”Master bedroom” är stort och med hel garderobsvägg och en tjusig inramning av tapetval. I detta våningsplan ryms även ett helkaklat badrum med dusch och dubbla handfat samt ytterligare ett separat WC.
Källarplanet ger gott om extra ytor och flexibel funktion. Här finns en spatiös tvättstuga, med gott om både förvaring och bänkyta samt gott om förråd och klädkammare. Här ryms även ett större badrum med hörnbadkar samt stor bastudel vilket sammantaget ger huset extremt generösa totala kvadratmetrar.

Utvändigt har man förutom den lummiga och vackra trädgården tillgång till ett lyxigt poolområde med gott om plats i soligt läge på stensatta ytor. Här finns också ett tilltalande lusthus att njuta av med långa säsonger, fina odlingsplatser samt varierande trädgrönska. Intill poolomårdet finns uteplats med grillmöjligheter, loungegrupp och spabad.

Helheten ger ett ståtligt hem med vacker placering nära strandkanten. Man har Motalas centrala utbud inom nära avstånd och även kommunikationer, skolor och barnomsorg. Möjligheterna till löpturer eller promenader ges till detta natursköna läge och det är kort cykelavstånd till ljuvliga bad i Råssnäs eller Pariserviken.

Välkommen att trivas i denna villa utöver det vanliga!

Karta för Sjögatan 30

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-motala-motala-kommun-sjogatan-30-21330553

Avstånd till vatten: 100 meter

Foto av: Johan Rönnholmen @ Husfoto

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.