Rusagårdsvägen 10 – 8 – Bromölla kommun

Utgångspris: 3 750 000 kr

Beskrivning av Rusagårdsvägen 10


Rusagården är en vacker gammal avstyckad skånegård som troligtvis byggdes redan på 1850-talet. När man kommer in på gårdsplanen möts man av en mysig innergård med japanska körsbärsträd framför bostadshuset och stora fina ekonomibyggnader på båda sidor. Ett fint gammalt vårdträd, en ask, pryder också gårdsplanen. Tomten är på hela 5.400 kvm och utöver den välskötta trädgården runt huset finns ett stort instängslat gräsområde.

Idag bedrivs hundkennel på Rusagården och det finns fina inrättade utrymmen för detta såsom hundgårdar, två isolerade hundavdelningar inomhus och rastgård. Runt huset finns staket och det större gräsområdet används idag till hundträning. Tidigare användes detta som hästhage och i ekonomibyggnaden finns fem hästboxar bevarade och en sadelkammare. Vidare finns garage, förråd, snickarbod och utöver detta finns stora ytor som skulle kunna inredas till gårdsbutik eller liknande. Här sätter inte fantasin några gränser.

Bostadshuset är löpande renoverat och på nedre plan finns utöver kök och matrum ett trevligt vardagsrum med utgång till stor inglasad altan, stort finrum ”salen” och ytterligare två rum som kan användas som sovrum eller kontor. I köket finns en vacker vedspis och i vardagsrummet en kakelugn som både pryder och ger en härlig värme. På ovanvåningen finns två inredda rum och ett allrum. Här finns spännande extra utrymme med härligt breda golvbrädor som skulle kunna inredas till boende om man så önskar.

Runt huset finns flera små trevliga uteplatser och på södersidan finns den stora inglasade altanen där man kan njuta av de fina sommarkvällarna med utsikt över de öppna markerna. I trädgården finns päron-, äppel- och körsbärsträd, krusbär och fläder. För den trädgårdsintresserade finns bra med plats för odlingar och dessutom finns ett vackert växthus för både odlingar och samkväm.

Det finns en nyare värmepump från Nibe (luft/vatten från 2022), en luft/luftvärmepump från 2016 och solpaneler från 2021 (14.000 kWh). Detta tillsammans med kakelugn och vedspis gör att uppvärmningskostnaderna blir låga. Utöver detta värmesystem finns även vedpanna med accumulatortankar bevarade. Laddstolpe för elbil finns också.

Här finns en fantastiskt fin och spännande fastighet som väntar på den som söker ett boende på landet i en härligt omgivning!

Varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare information eller om du vill boka tid för visning!

Karta för Rusagårdsvägen 10

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-bromolla-kommun-rusagardsvagen-10-21347172

Avstånd till vatten: 950 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.