Östra Kyrkogatan 114 – 5 – Umeå kommun

Utgångspris: 5.295.000 kr

Beskrivning av Östra Kyrkogatan 114

På eftertraktade Sandbacka vid övre delen av Östra Kyrkogatan finner ni detta stilfulla trähus byggt år 1939. En renoverad villa på en och en halv plan med källare på rymligt tomt i etage.

Via den trivsamma baksidan välkomnas ni av en öppen hall med avhängning. Här är golvet prytt av ekparkett som löper vidare över hela entréplan. Rummen är lättillgängliga med stora fönsterpartier i alla väderstreck vilket ger ljusa ytor och det öppna sällskapsutrymme används som allrum och matplats. Den generösa takhöjden på 2.7 meter skapar en fin och trivsam rymd.

Vardagsrummet har väl tilltagen yta och plats för både soff- och matgrupp. Här ges fint ljusinsläpp från höga fönster mot eftermiddagssolen och om kvällarna sprids ett behagligt sken och värme från öppna spisen. Matrummet inreds med ett större matsalsbord och förvaring. Köket i vinkel med köksö och högskåp ger goda förvarings- och arbetsytor. Ljus inredning och vitt kakel bryts av med en mörkare bänkskiva.

En trappa upp finns fyra sovrum, varav ett med praktisk klädkammare. Från övre hallen nås den charmiga punchverandan som kan nyttjas till allt från mysrum till kontor. Badrummet på övre planet renoverades under året 2018 och går i en tidlös stil med neutrala färgval.

I källarvåningen ligger praktiska ytor, som förvaringsrum, tvättstuga och matkällare.

Den lummiga trädgården på exakt 1000 kvadrat är uppdelad i etage där den trivsamma eftermiddag- och kvällssolen nås allra bäst på övre platån.

Här bor ni med närhet till naturområdet Stadsliden, matbutik, restauranger, handelsområde och med cykelavstånd till både centrum, Umeå Universitet och NUS.

Karta för Östra Kyrkogatan 114

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-haga-umea-kommun-ostra-kyrkogatan-114-19931177

Avstånd till vatten: 2500 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.