Östergatan 32 – 5 – Vellinge kommun

Utgångspris: 20 000 000 kr

Beskrivning av Östergatan 32

I hjärtat av Skanör hittar vi själva sinnebilden av en skånsk korsvirkesgård med insynsskyddad och välskött innergård. Ursprungligen hämtades huset från en gård på Hallandsåsen år 1958 och återuppbyggdes sedan i den nuvarande pittoreska miljön. Det är ett makalöst charmigt hem som möter oss med spännande vinklar och vrår där Höganäsklinker, grovputsade väggar och synliga takbjälkar ger den rätta rustika känslan. Det har renoverats med exklusiva materialval samtidigt som detaljer från förr bevarats vilket skapar en klockren mix av nutid och dåtid. De generösa sällskapsytorna och den praktiska planlösningen med samtliga sovrum på övre plan samt mycket goda förvaringsmöjligheter ger oss allt vi behöver.

Hemmets hjärta blir naturligt det mysiga köket som är minst sagt rymligt och socialt med plats för många. Det har renoverats i smakfulla ljusa nyanser med generösa arbetsytor i granit och här finns även en öppen spis som sprider värme och trivsel. På entréplan finner vi förutom ett bibliotek även ett trivsamt vardagsrum med murspis och dubbeldörrar ut till innergården. Samtliga sovrum är smart placerade på övre plan och med god förvaring i form av ett flertal garderober samt en rymlig walk-in-closet med naturligt ljusinsläpp. Här uppe finner vi även två badrum som tillsammans bjuder på såväl dusch som badkar.

Husets placering ger en känsla av avskildhet, och den privata innergården är en oas med formklippta buxbomsklot och doftande rosor. Solen lyser över gården större delen av dagen och skapar den perfekta avslutningen på en sommarkväll efter en dag på stranden. Som extra bonus finns på tomten ett annex/garage om ca 40 kvm som med lite kreativitet kan förvandlas till exempelvis gästhus, ateljé eller verkstad. En kort promenad bort väntar Skanörs hamn och kritvita sandstränder samt Skanörs centrum med såväl butiker som affärer, bibliotek, och restauranger. Kommunikationerna är goda och direktbussarna till Malmö går både ofta och länge. Inom bekvämt pendlingsavstånd finner vi även Trelleborg, Kastrup och Köpenhamn. Varmt välkomna hit!

Karta för Östergatan 32

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-skanor-vellinge-kommun-ostergatan-32-21318237

Avstånd till vatten: 300 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.