Örkälla 78 – 6 – Uppsala kommun

Utgångspris: 3.995.000 kr

Beskrivning av Örkälla 78

Bli först att bosätta dig i denna nybyggda 1-plansvilla om cirka 149 m² i Örkälla, strax söder om Skyttorp. Huset har ett unikt och modernt soltak med integrerade solceller, vilket ger en beräknad produktion av el med ca 25 000 kWh/år, medan energiförbrukningen är beräknat till ca 9 564 kWh/år och du kan får en skattereduktion upp till 15 000kr per år. Husets placering på tomten är för att maximera soltimmarna och på Örkälla 78 är solläget optimalt!

Detta är det perfekta familjehuset med en rymlig gemensam yta där kök och vardagsrum kombineras, samt en mer privat sektion med sovrum och ett allrum. Stora fönsterpartier genomgående i hela huset skapar en ljus och harmonisk atmosfär, suddande ut gränsen mellan ute och inne.

Väggarna är målade i ljus och modern kulör och smakfullt valda vitlaserad enstavsparketts golv i torra områden samt klinker i våtutrymmen. Det fullutrustade köket har integrerad diskmaskin, släta skåpluckor, symmetriskt kakel i halvförband och en bänkskiva i laminat i en något mörkare nyans.

Vardagsrummet rymmer en bekväm soffgrupp. Huset, ursprungligen planerat med 4 sovrum, kan enkelt anpassas till ett 5:e sovrum om så önskas. De två helkaklade badrummen är utrustade med dusch, och tvättstugan har både tvättmaskin och torktumlare.

Fastigheten inkluderar även laddstation för elbil – Wallbox Pulsar Plus är ett praktiskt, intelligent laddningssystem för elfordon och plug-in-hybrider som ansluts till plattformen myWallbox för
laddningshantering via wifi eller Bluetooth. Pulsar Plus levereras med ett inbyggt DC-läckageskydd som standard.

Upplev fördelarna med nybyggnation är många, inköpspriset är i snitt högre än äldre byggnader men månadskostnaderna är mycket lägre för nybyggnation. Nybyggnation behöver inte betala kommunal fastighetsavgift i 15 år. Vilket är en besparing på ca 135 000kr! (2023 – kommunala fastighetsavgiften 9 287kr). När du flyttar in i en helt nybyggd villa är underhållet minimalt de första 10-15 åren. Och det gör väl ingenting? Ett äldre hus gömmer många hemligheter som kan bli minst sagt kostsamma. Ännu en fördel är möjligheten att få Gröna bolån som många storbanker erbjuder.

Soltaket kombinerar stil och hållbarhet med funktionalitet, vilket ger möjlighet att producera egen energi och öka hemmets värde. För mer information, se folder under dokument och länkar.

Fastigheten ligger i Örkälla samfällighet, ett område med både permanent- och fritidsboenden. Samfälligheten erbjuder gemensamhetshus, lekplats, fotbollsplan, volleybollplan och en uppvärmd swimmingpool på några minuters promenadavstånd från huset. Som ägare i Örkälla 1-95 blir du medlem i Samfällighetsföreningen samt Örkälla Vägförening med tillhörande avgifter. Läs mer på https://www.orkalla.se/.
Närmsta ort från Örkälla är Skyttorp med förskola, lågstadieskola, bensinstation och pizzeria. Goda kommunikationer via upptåg (19 min till Uppsala) och buss.

Energiberäkning finns under ”dokument & länkar”.

Varmt välkommen på visning!

Karta för Örkälla 78

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-orkalla-skyttorp-uppsala-kommun-orkalla-78-21229295

Avstånd till vatten: 1800 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.