Nyby herrgård – Zetheliusvägen 3 – 22 – Eskilstuna kommun

Utgångspris: 14 950 000 kr

Beskrivning av Nyby herrgård – Zetheliusvägen 3

Nyby Herrgård är en mycket representativ bruksherrgård med anor från tidigt 1800-tal uppförd av brukspatron Adolf Zethelius. Herrgården är i mycket fint skick och har tagits väl hand om genom åren med stor respekt för stil och atmosfär vilket gör detta till ett alldeles eget herrgårdsresidens vid ån. Egen parkträdgård och helt privat läge vid vägens ände. Vacker representationsvåning med flera salonger. Här finns exempelvis 4 salonger i fil mot parken och vattnet nedanför. Herrgården har en utsökt interiör med allt från vägg- och takmålningar till stuckaturer, väggspeglar och hela 12 eldstäder (varav 8 utsmyckade kakelugnar). Herrgården omfattar en yta om ca 995 kvm som är fördelad på 22 rum och kök samt en suterrängvåning. Här finns även 11 sovrum varav 7 är en-suite. I suterrängplan med utsikt ner mot ån ligger bland annat en inbjudande vinkällare. Därutöver tillkommer ett vindsplan med bl.a. biljardrum, mötesrum och en bastu med relaxavdelning. En lång allé leder fram till herrgården. På gårdsplanen finns en vacker murad fontän och belysta högväxta träd tillsammans med ett berg i bakgrunden. I parken finns även en fristående förrådsbyggnad med snickarglädje och en yta om ca 95 kvm per plan. På Nyby herrgård är du helt privat i en mytomspunnen herrgård som inte tidigare varit ute på öppna marknaden. Fastigheten ägdes under många år av Saab Bofors som använde herrgården för representation. Herrgården ägs idag en lokal entreprenör som har fortsatt i liknande anda med gäst- & konferensverksamhet. Men för herrgården finns stora möjligheter. Här kan du bedriva verksamhet och även bo eller varför inte köpa med företaget som mötesplats och för egna konferenser och utbildningar. Fastigheten överlåtes genom bolagsöverlåtelse. Ta chansen att flytta in i en herrgård värd namnet och på en verkligt trivsam plats med representativa salar i en klass helt för sig. Här har du nära till viktiga omgivande städer som bl.a. Västerås och Örebro men även bra vägar till Stockholm endast ca 1,5 timmes restid.

Möjlighet finns även att köpa till den gamla vaktmästarbostad om cirka 200 kvm som ligger strax nedanför herrgården, även den längs vattnet. Det är en vacker, putsad fastighet med stora härliga rum och ett bra skick. Vaktmästarbostaden ingår inte i priset man kan köpas till och har egen infart från Nybyvägen.

Karta för Nyby herrgård – Zetheliusvägen 3

https://www.hemnet.se/bostad/villa-22rum-herrgardsparken-vid-an-i-torshalla-eskilstuna-kommun-nyby-herrgard-zetheliusvagen-3-20770397

Avstånd till vatten: 50 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.