Mjöhultsvägen 218 – 8 – Helsingborgs kommun

Utgångspris: 27 000 000 kr

Beskrivning av Mjöhultsvägen 218

Välkommen till Västergård – en riktig pärla som kombinerar historisk charm med modern lyx!

Västergård är ett helt unikt objekt som förutom en fantastisk boendemiljö både erbjuder goda möjligheter till hyresintäkter och utrymme för egen kreativ verksamhet. Huvudbyggnaden är hjärtat i anläggningen och familjens privata del av gården. Här erbjuds en bostad med stora sociala ytor med vackra och tidsenliga detaljer samt en fantastisk trädgård och poolområde. Gårdens övriga tre byggnader inrymmer fyra lägenheter på mellan 120-180m2, varmgarage med hög vikport samt ett rejält kallager. Fastigheten är i fint skick och har en toppmodern solcellsanläggning som tillsammans med jordvärmeanläggningen borgar för en god energieffektivitet. Ett helt unikt objekt med unika möjligheter!

Gården består av huvudbyggnad som dateras till början av 1900-talet, två sr flygelbyggnader varav den ena idag innehäller annexet med två boenden och det andra är en klassisk loge som är perfekt som kalllager. Därefter finner vi en separat länga med dubbla lägenheter samt ett stort varmlager med hög port.

Det stora boningshuset, stående på en hög sockel av gråsten, uppfördes i början av 1900-talet och utstrålar herrgårdskänsla. Omringad av en fantastisk trädgård, erbjuder denna gård en fridfull tillflyktsort i vackra Kullabygden.
På framsidan av huset finner vi ett stort poolområde som kompletteras av en rejäl pergola. Runt om poolområdet placeras flertalet uteplatser ut sig som alla har sin charm och särskilda användning. Förutom ovan så är trädgården rejält genomtänkt med planteringar, skiftningar och stenläggningar. Den omsorgsfullt anlagda trädgården inbjuder verkligen till både rogivande stunder och trädgårdsfester.
Huvudhusets entréplan är placerat en bra bit över mark, vilket ger en fin utsikt över området runt gården. Här möts vi av högt i tak, stora sociala avdelningar och en riktigt smakfull renovering. De generösa ytorna och de stora fönsterpartierna ger fantastikt ljus oavsett var i huset man befinner sig. Det finns även möjlighet att anpassa planlösningen för fler sovrum, beroende på familjens behov. Alla material är noga utvalda och två kakelugnar skapar både värme och karaktär.

På ovanplan har familjen sitt privata område. Här hittar vi två både vackra och stora sovrum, fyllda med naturligt ljus tack vare stora fönsterpartier. Ett badrum som ser ut att vara taget ur en inredningstidning erbjuder en lyxig oas för avslappning. De generösa ytorna och öppet upp i nock förstärker känslan av rymd och elegans. Även här finns möjlighet att anpassa utrymmena för att skapa fler sovrum.

Källarplanet fungerar både för praktiska och sociala ändamål. Här finns en välutrustad tvättstuga och rymliga förråd för förvaring. För vinälskare finns en charmig vinkällare och den ruffiga sociala avdelningen är perfekt för att umgås med vänner och familj i en avslappnad miljö. Med tanke på att huset vilar på en gråstensgrund så har man även bra ljusinsläpp i källaren.

Vi vandrar vidare in i annexet som dateras till 1865. Med sina imponerande 300 kvadratmeter, gångbroar och flertalet kaminer är detta ett boende som verkligen sticker ut. Huset är en arkitektonisk pärla med sina vackra tegelgolv och djupa nischer och synliga takbjälkar. Här har man skapat en känsla av rustik elegans och historisk charm. Varje detalj är noggrant genomtänkt för att erbjuda maximal komfort och estetik.
Flera kaminer strategiskt placerade i huset skapar en varm och inbjudande atmosfä

Karta för Mjöhultsvägen 218

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-mjohult-helsingborgs-kommun-mjohultsvagen-218-21349127

Avstånd till vatten: 3000 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.