Mellby skola / Mellby stora väg 9 – 7 – Simrishamns kommun

Utgångspris: 5.900.000 kr

Beskrivning av Mellby skola / Mellby stora väg 9

I den idylliska byn Södra Mellby utanför Kivik är nu denna fantastiska fd skola till salu. Kommersiellt svårslaget läge för verksamhet, eller bara ett boende utöver det vanliga. Det maffiga huset bjuder på genomgående generös rymd med högt i tak, stora fönster med mycket ljusinsläpp och minst sagt väl tilltagna rum – inte konstigt med tanke på att det varit klassrum, idrottssal med mera på den tiden det var en aktiv skola. Detta är en fastighet med oändligt av möjligheter och verksamhet/intäktsmöjligheterna är extremt bra. Ägarfamiljen bor i en del av huset medan de har flera olika enheter som hyrts ut till olika verksamheter såsom konsthantverk, vintagebutik, pop-up gallerier m.m. De har själva drivit en populär sommarrestaurang i bottenplan med servering både inomhus och i den lummiga trädgården, samt arrangerat många konserter på den uppbyggda utescenen.

Huset är riktigt robust, på skolor tummade man inte på kvaliteten. Tegelpannor, putsad fasad, spröjsade fönster, trägolv och en hel del bevarade detaljer från skolåren är bara lite av vad denna fastighet bjuder på. Den kommersiellt attraktiva placeringen mellan Södra Mellby och Kivik innebär att du kommer att ha en stadig ström av lokalbefolkning och turister som kan bli dina kunder. Du kan dra nytta av det blomstrande turistflödet och samtidigt vara en del av en samhällelig gemenskap som värdesätter och stödjer lokala företag.

Kyrkbyn Södra Mellby är populär och det råder en gemytlig stämning bland de boende och det är ett aktivt byalag med olika aktiviteter under året. Promenadavstånd till Mellbybagaren. Flera välkända krogar såsom Fridens pizzeria, Allé, Blåsingsborg, Ekenäs Gård ligger i närheten. På 10 minuters promenad nås populära Svabesholm. På cykelavstånd finns god service i Kivik, bästa bad och kritvit sandstrand i Knäbäckshusen samt Sveriges sydligaste och vackra nationalpark Stenshuvud. Positiv blandning av verksamhet, permanent- och fritidsboende.

Missa inte denna möjlighet, välkommen på visning!

Karta för Mellby skola / Mellby stora väg 9

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-sodra-mellby-simrishamns-kommun-mellby-skola-mellby-stora-vag-9-21296819

2600

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.