Knep för att sälja ditt hem

Att sälja ett hem tar tid och ibland verkar det som ingen är intresserad av att köpa. Marknaden skiftar hela tiden, ibland finns det hur många köpare som helst. Andra gånger verkar det som alla redan har ett hus och ingen behöver köpa nåt. 

Det finns flera sätt för att locka fler köpare till sin bostad. En mäklare har kontakter och kanalerna för att marknadsföra, men sedan är det upp till dig att ta de stora beslutet angående ditt hem.

  • Måla om – att skapa en tom kanvas ger besökarna chansen att se sina egna liv och stil i huset. Måla över starka färger och tapeter med vit färg. 
  • Byta fönster – en investering som kostar men samtidigt kan höja priset på bostaden. Många vill flytta in i ett hus utan renoveringsbehov och sprillans nya fönster kan vara en stor lockelse. Se bara till att hitta en bra entreprenör när du ska göra byte av fönster.
  • Fixa trädgården – en vacker och ombonad trädgård är lockande för många. Är trädgården ett stort säljargument ska man ta bort bråte, kratta, klippa gräset och plantera buskar och plantor för att belysa potentialen.
  • Professionell dekorering – home styling är ett nytt koncept där ett kunnigt företag kommer hem till dig och dekorera och inreder för att locka köpare. De följer de senaste trenderna och försöker utnyttja utrymmena för att visa vad man kan använda dem till.
  • Köks- eller badrumsrenovering – bor man i ett äldre hus kan man höja värdet genom att renovera köket eller badrummet. Ett fräsch och nytt badrum och kök är en av de viktigaste sakerna för spekulanter. Om köparna måste byta kök så fort de flyttar in, kanske de vänder sig till ett annat hus för att slippa. Denna typ av renovering är så klart väldigt kostsam men man behöver inte välja de mest exklusiva materialen.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.