Kaptensgatan 40 – 5 – Lysekils kommun

Utgångspris: 8.900.000 kr

Beskrivning av Kaptensgatan 40

Ett vitt hus, ett rött hus och däremellan en ljuvlig, helt insynsskyddad, innergård! På Kaptensgatan 40, mitt bland Fiskebäckskils stensatta gränder, ligger en riktig idyll som få kan ana faktiskt finns mitt i det pittoreska samhället.

På fastigheten finns två boningshus. Det vita med anor från ca 1760 utgör idag en helt renoverad bostad med all charm du kan tänka. Bara de senaste åren har taket höjts, nytt trapphus byggts och en glasveranda byggts till vilket har utökat boarean ordentligt. I samband med detta renoverades huset också i stort som smått. Utöver de interiöra ytskikten kan nämnas att all el är ny, yttertaket bytt, vitvarorna utbytta och fasaden ommålad. Renoveringen har dock gjorts ytterst varsamt och utan att göra avkall på husets genuina karaktär. De tidstypiska detaljerna är bevarade såsom de vackra spegeldörrarna med sina gamla vred, pärlspont och trätak, patinerade trägolv och profilerade lister. De spröjsade fönstren är de flesta nya. Inga genvägar har tagits utan allt är gjort med omsorg om husets karaktär. Du som älskar gammal charm i kombination med hög kvalitet kommer älska det här. Som en ovärderlig bonus får du också parkeringsplats på egna tomten, dessutom försedd med laddstolpe.

Det vita husets nedre plan rymmer hall med golvvärme, lantligt kök, vardagsrum, glasveranda (matsal), sovrum och badrum. Övre plan har tack vare det lyfta taket skapat ståhöjd i mitten och är idag möblerat med dubbelsäng, arbetshörna, extra bäddar för gäster samt ett helt nybyggt badrum.

Sammantaget erbjuder fastigheten idag 10 bäddar. Det röda huset om ca 35 kvm, utgör en komplett, tilläggsisolerad, bostad med vardagsrum, sovloft, pentry och badrum. I princip allt är genomgånget även här; nya furugolv, nytt innertak, nya altandörrar, ny el, nytt pentry och inte minst en bastu byggd 2021.

Nu kommer vi det till det som kanske är det allra bästa – mellan de två husen finns en ljuvlig innergård. Helt insynsskyddad och omgiven av husen och plank är det dessutom oftast vindstilla. Fjäråsgnejs och skiffer skapar en oemotståndlig karaktär tillsammans med rosor och lavendel. Här finns plats för solstolar, långbord och fikagrupper. I ena hörnet finns en trälagd altan och här förbereds middagen och grillen står skyddad under tak.

Kaptensgatan slingrar sig genom Fiskebäckskils pittoreska bebyggelse, Kaptensgatan 40 ligger en liten bit upp i gränden så många har nog passerat förbi utan att tänka på det. Utan tvekan är det få som kan gissa vad som döljer sig bakom och mellan husen. Fastigheten har en lång historia, dokumenterad i i boken ”Fiskebäckskil och dess bebyggelse”. De som har rötter i Fiskebäckskils känner det vita huset som ”Fantastugan” och det röda som ”Visthuset”. Hela historien går att få ta del av på visningen. Du som söker ett genuint hus i Fiskebäckskil, renoverat men med charmen bevarad har hittat rätt.

I Fiskebäckskil finns välsorterade Tempo Skaftöhallen och här finns även fiskaffär och pizzeria. I marinan finns båtplatser, gästhamn, hotell och välrenommerade restaurang Brygghuset, café och glassbar samt butik för båtfolk. Vid den gamla ångbåtsbryggan ligger mycket uppskattade Gullmarsstrand hotell, restaurang och konferens. I samhället finns även tennisbanor och padelbanor. Vill man ha en större strand så erbjuder den barnvänliga badplatsen Bökevik sandstrand, klippor och badbryggor. Den med golfintresse har inte alls långt till Skaftö Golfklubb som anses vara en av landets vackraste golfbanor. Inte mins

Karta för Kaptensgatan 40

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-fiskebackskil-lysekils-kommun-kaptensgatan-40-21297368

50

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.