Inspiration till ett lantligt badrum!

Drömmer du om ett lantligt badrum med softa kulörer, en tidlös badrumsinredning som går i en gammaldags stil? Att blanda vitt med naturfärger och romantiska textilier ger en luftig och harmonisk känsla tillsammans med de rustika detaljerna som ger det lilla extra. Att inreda badrummet i lantlig stil ger många möjligheter när det kommer till både material och färger. 

Vi ger dig inspiration till ett lantligt badrum för din nästa renovering! 

Val av färgtoner och material  

Badrum i lantlig stil har ofta en kombination av dämpade pastelltoner i natur, vitt, blått och grönt tillsammans med uttänkta detaljer i exempelvis mässing. Tanken är att skapa ett lugn och ett harmoniskt rum med en lantlig känsla. Lantliga badrum har även ofta ett inslag av sekelskifte och här kan du med fördel kombinera rustika möbler med ljusa toner, motiv och material. 

En del väljer schackrutigt mönster på golvets kakel, tillsammans med naturtoner, gröna växter och ljusa inslag. Här är även ljussättningen av betydelse för det intryck du vill uppnå. Vill du ha en romantisk dimmrad belysning eller en lyxig LED-funktion med gott on ljuskällor? Här kan du leka med olika slags ljus och styrka för att hitta den belysning som passar ditt badrum allra bäst.  

Kakelmotiv och färger 

För kakel i ett badrum med lantlig stil är det vanligt att välja kakel i mindre format med fasad kant. Schackrutigt motiv ger en fin struktur och en hemtrevlig känsla med material som marmor eller granitkeramik. Svartvitt motiv är dock det mest klassiska när det kommer till rutigt kakel.  

Om du istället vill ha kakel på väggar brukar detta i regel för denna stil gå i lackerat vitt, speciellt om du vill ha en vägg vid din dusch eller ditt badkar. Här kan du även blanda en hel del färger som ljus-och mörkgrönt, cremevitt och rosa. 

Badrumsmöbler 

För badrumsinredning har du en hel del du kan välja bland samt kombinera olika färger och stilar för att få fram den perfekta lantliga stilen för dig. Här kan du med fördel söka efter inspirationsbilder för att se vilka delar du tycker är lite extra attraktiva som du tror du kan kombinera med dina valda kulörer och väggar. 

Badrumsinredningen för att få fram ett lantligt badrum brukar gå i en gammaldags anda, med både tidlösa möbler och badkar. Badkaret kan du antingen kakla in eller införskaffa ett tassbadkar som är extra vanligt för lantliga badrum. För textilier så är spets, blommiga mönster och tyll vanliga val för att få fram en romantisk känsla.  

När det kommer till speglar till badrummet är runda speglar att föredra, gärna med en detalj som exempelvis belysning bakom kanten. På handfatet kan du addera handdukar i mjuka pastellfärger, tvålar och doftljus för en lantlig känsla. Här är det även vanligt med några små inslag av trä.  

Detaljerna gör skillnaden 

När det kommer till lantliga badrum är det de små detaljerna som verkligen kan göra skillnad. Det är vanligt med handtag och vattenkranar i ädla metaller såsom mässing och här kan du gärna blanda mässing, marmor och glas för ett lyckat resultat. De små metalldetaljerna ger en rustik känsla till hela ditt rum tillsammans med de mjuka färgtonerna på handdukar och skåp.  

För att ditt badrum inte ska få ett alldeles för entonigt intryck så kan du kombinera dina detaljer med gröna växter som murgröna, några granitvaser eller något föremål i trä som bryter av.  

Viktigt är även att rummet ska kännas luftigt så behåll lite av det vita i rummet för att dina valda färger endast ska fungera som utstickande detaljer och som gör att du sätter din egen prägel på ditt badrum.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.