Idekullavägen 29 – 7 – Tingsryds kommun

Utgångspris: 1 095 000 kr

Beskrivning av Idekullavägen 29

Här bor man mitt i gemenskapen med gräns till allmänning på baksidan. Ligger i ett populärt vilIaområde med närhet till sjö och skog.

Bostaden har härliga sällskapsytor där hall, kök, vardagsrum och uterum ligger centralt tillsammans och utgör den gemensamma samlingspunkten. Ett extra allrum på övre plan och fem sovrum ger plats åt många. Nyrenoverade badrum samt duschrum. Toaletten på övre plan är utriven och redo att inredas så som man önskar. Sovrummen är fördelade i olika ändar av huset och ger praktisk avskildhet.

Garaget är vidbyggt med huset och dörr finns att gå emellan, smidigt sätt att komma in med barn och matkassar, särskilt uppskattat när vädret är sämre.

Trädgården ligger på en ljus och solvänlig plats och har gott om plats för lek. En platt gräsmatta med buskar, rabatter och något träd som inte kräver något större engagemang men kan också utökas för dem som uppskattar blommor och odling.

Stora Ryd är ett populärt område med sin närhet till Mörrumsån och omgiven av vacker bokskog.

Följ oss gärna på instagram och facebook där fler bilder kan komma
www.instagram.com/levalantliv
www.facebook.com/levalantliv

_______________________________________________

Avstånd till:
Sjö/Mörrumsån ca 200m
Skog ca 400m
Service ca 900m

AVSTÅND från Ryd: Tingsryd ca 23 km. Karlshamn ca 35 km. Olofström ca 25 km. Växjö ca 60 km. Ronneby/Kallinge flygplats ca 70 km.

RYD är en mindre ort med ca 1 400 invånare. Orten är omgiven av fantastisk natur och det är alltid nära till en sjö. I utkanten finns lilla men välbesökta badplatsen vid Kuppersjön. Mörrumsån som passerar Ryd öppnas upp till sjön Hönshyltefjorden. Här kan man alltid njuta av härligt sjöliv med båtturer, bad, skridskor, fiske… Naturen runtomkring är blandad med hagmark, betande djur, gran- och lövskog.
I Ryd finns ett bra utbud av service. Juvelens förskola ligger vid Trojaskolan F-6. Idekulla skola 7-9 ligger i gamla Järnvägshotellet. Det finns en välsorterad Ica-butik, flera små specialinriktade butiker, bilservice, frisersalonger, restauranger och pizzerior. Sparbanken Eken, apotek och bibliotek, tandläkare, vårdcentral och äldreomsorg inkl boende på Solängen.

Ryd har god sammanhållning. Här finns ett stort engagemang i arbetet att hålla byn levande genom föreningar och årliga arrangemang.

Sevärdheter bl a Kyrkö Mosse Bilkyrkogård, Hembygdsstugor, Skvaltkvarnen i Siggamåla och Blidingsholmsbron.
Camping och Bed n Breakfast i Norraryd.

Läs gärna mer om Ryd på Tingsryds Kommuns hemsida: www.tingsryd.se samt www.visittingsryd.se

Karta för Idekullavägen 29

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-stora-ryd-tingsryds-kommun-idekullavagen-29-21330569

Avstånd till vatten: 250 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.