Hur du tar med dig ditt spelrum till 2023

Vad är ett spelrum för dig? Ett rum för gaming, för rollspel, för sällskapsspel eller till och med bordsspel? Oavsett vilken typ av spel ni håller om hjärtat finns det alltid vissa saker att tänka på när det gäller inredning, utrustning och öppna ytor. Vi hoppas kunna hjälpa er med dessa fem tips nedan för det ultimata spelrummet.

Öppna ytor

Att ha luft i rummet är bra för cirkulationen samt benen och ryggen. Sitter man länge vid dator eller TV så kan det vara bra för oss att ställa sig upp och ta några steg lite då och då. Men för att slippa gå genom hela huset för att hitta en plats att sträcka sig så kan det vara bra att planera in en yta. Det gör även resor till och från badrum och kök mycket lättare.

De som föredrar bordsspel som biljard eller ishockeyspel behöver också yta för att kunna ta sig runt borden och för gäster att stå runt och se på eller turas om att spela. För rollspelssessioner är den extra ytan bra för rörelser man vill lägga till för att fördjupa sig i upplevelsen av sin karaktär.

Utrustning

Vad har vi i ett spelrum? Vårt tips är ett stort rum med olika typer av spel. I en hörnet sitter gamingprylarna, med datorskrivbordet och gamingstolen som står jämte den stora TV:n kopplad till de senaste konsolerna och kanske även en äldre TV för klassiska spel. Mitt emot TV:n ligger två mindre soffor med låga soffbord framför. Sofforna har en liten gång mellan sig som leder till resten av rummet.

I andra änden av rummet sitter det stora bordet med bekväma men upprätta stolar för rollspel, kort och andra sällskapsspel. Bredvid står en rad med arkadspel, kanske en och annan enarmad bandit för känslan av slot casinos. Slutligen har vi ett stort biljardbord i mitten av rummet, flankerad av air hockey och ett fotbollsbord. Självklart ser man till att ha bra högtalare utspridda i rummet för musik.

God ventilation

Sitter man länge i samma rum blir det snart unket och instängt. Vanligtvis märker man inte skillnaden förrän man lämnar rummet och kommer tillbaka in igen. Denna effekt blir värre när man har flera personer i samma rum. Öppna fönster är inte alltid bästa alternativet beroende på var man bor och vilken tid på året det är.

Det kan även bli väldigt varmt i rummet, särskilt om vi har roligt och pulsen stiger i takt med skratten och adrenalinet som oftast kommer med spel, särskilt i grupp. Ventilation, luftrenare och luftkonditionering är en bra kombination i det moderna spelrummet, oavsett typ av spel.

Belysning

Naturlig belysning är nästan alltid trevligast när man har gäster och vi rekommenderar då stora fönster. Men det är då även viktigt att tänka på att ha tjocka gardiner, då inte alla typer av spel främjas av denna typ av belysning. Sällskapsspel och bordsspel älskar naturligt ljus, och vi mår alla bra av det.

Däremot kan ljuset ha en stor påverkan av stämningen vid rollspel, och naturligt ljus kan ofta göra det svårt att se vad som visas på TV- eller datorskärm. Bra lampor med justerbart ljusläge är då den bästa lösningen.

Kylskåp

Vi avslutar med ett sista tips om kylskåp i ditt spelrum. Det är inte alltid som vatten direkt ur kranen kan vara uppfriskande och ibland känner man att gå hela vägen till köket för något sött inte är värt det. Beroende på hur stort rummet är så kan man välja mellan ett litet minikylskåp eller ett större kylskåp med en frys.

Vattenflaska eller kanna, tårta och läsk med is uppskattas av gäster liksom våra egna själar. Kallt vatten specifikt hjälper till att hålla oss alerta och hindrar oss från att kanske somna till ett ögonblick.

Även om det sista kanske ses som lyx borde man ändå hålla de fyra första sakerna i åtanke.

kollar pa gaming i tvsoffan

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.