Hövdingegatan 25 – 6 – Helsingborgs kommun

Utgångspris: 8.495.000 kr

Beskrivning av Hövdingegatan 25

Varmt välkomna till Hövdingegatan 25 och villa Hällbacka, anno 1909. Huset kan inte beskrivas som något annat en ståtlig sekelskiftesdröm med därtill slående och mycket praktfulla trädgård. Huset är med varsam hand renoverad under åren och är idag omnämnt i bevarandeplanen som en byggnad med kompletterande värde för miljön och beskrivs där enligt nedan:

”Oregelbunden, en- och en halvvåningsbyggnad med källare, gråmålad sockel och vit putsade fasader med utspringande hörnkedjor, våningsband och omfattningar av brunt tegel. Sadeltak med svart takpanneimiterande plåt, murad skorsten, gröna taksnickerier. Bruna fönster med slagna stickbågsvalv. Huvudentré på östra gaveln. Verandan i sydvästra hörnet var tidigare en glasad träveranda och här fanns huvudentrén, grovfarstu på östra gaveln tillkommen senare. 1981 byttes eternittaket ut mot takplåt. På tomten finns även ett putsat garage med förråd.”

Huset som tros vara beställt av muraren Olof Hansson är ett gediget och drömlikt boende med plats för den stora familjen beläget i familjära Ramlösa. kvarteret speglas av gedigna sekelskiftesvillor med prunkande trädgårdar på lugna gator, som taget ur en barnbok. När ni anländer till fastigheten parker ni bilen bekvämt på stenlagd uppfart eller i murat garage (med elektrisk garageport) med tillhörande förråd. Redan här möts ni av en välkomnande härlig känsla. När ni sedan tar steget in i huset möts vi av en öppen, ljus och välkomnande hall med praktisk förvaring i anslutande gå in garderob. Hallen leder oss in i vardagsrummet som har öppen planlösning mot den underbara glasverandan och köket. Slående ljusinsläpp genom spröjsade fönster och alltid med närhet till den underbara parkliknande trädgården. Vidare på entréplan finner ni master bedroom som har renoverats till att idag vara stort och generöst med trevliga detaljer så som wood on wall med inbyggd dörr i vägen till det dolda badrummet som ligger i direkt anslutning till sovrummet. Vidare på entréplan finner ni praktisk gäst wc och utgång till baksidan av huset med dess fantastiska uteplats. Här ryms spabad (märke L.A Spas), stor pergola, utedusch och fantastiska sällskapsytor fullt omgivet av olika blomsterrabatter, odlingslådor och uppvuxna fruktträd som samspelar i en härlig symfoni. Ni finner även ytterligare ett trädäck lite längre ned i trädgården med pergola med tak samt dam med fontän.

Via vitmålad trätrappa med vackra detaljer så som smidesräcke når ni ovanvåningen. Här möts ni av ett
trivsamt och mycket funktionellt allrum med flera tilltalande attribut så som framtagen murstock i tegel, högt i tak och synliga takbjälkar för att bara nämna några. Vidare finner ni två ombonade stora och luftiga sovrum varav det ena med tillgång till balkong. Båda sovrummen har vackra vitmålade trägolv och slående ljusinsläpp. Slutligen rymmer ovanvåningen stilrent och funktionellt badrum med plats för badkar för den som önskar.

Sist men inte minst i huset finner ni källaren. Källarplanet nås via hallen och ger tillgång till vinkällare, stora ytor med flertalet förråd och praktisk tvättstuga som förenklar vardagens bestyr samt med inredd walk in closet. Här finns även ett rum som används till förvaring och med separat ingång utifrån, perfekt om en tonåring skulle nyttja källaren. Lite längre in i källaren finner ni även ett hobbyrum med plats för stor soffgrupp eller med möjlighet till ytterligare ett sovrum för den som önskar. Stora delar av huset har renoverats (mera info under genom

Karta för Hövdingegatan 25

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-ramlosa-helsingborgs-kommun-hovdingegatan-25-20205337

Avstånd till vatten: 2600 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.