Högladusundet 1 – 6 – Malung-Sälens kommun

Utgångspris: 5.890.000 kr

Beskrivning av Högladusundet 1

Smakfull gård i Sälens by med stort boningshus i unikt solläge!

Välkommen till denna fantastiska timmergård med anor från 1800-talet! Här har boningshuset rustats upp med varm hand genom åren till den vackra byggnad som tonar upp sig idag när man lämnat byvägen och kommer upp på höjden till Högladusundet.

De ockragula pardörrarna vid entrén ger dig en föraning om husets hjärta och charm. När du kliver in möts du av smakfull inredning och det gedigna som bara kan komma från ett äkta timmerhus, här har hantverket fått ta tid. Följer du den välgjorda trappen upp till övervåningen kommer du till köket som med sin generösa takhöjd och öppna spis med vedspis, eller ”kokspis” som vi säger lokalt, ger huset ytterligare värme och den där ombonade känslan som vi nämnde tidigare. Köket är utformat för att kunna laga middagar och samtidigt umgås med sina nära, köksön blir mittpunkten i rummet vid bullbak och matlagning. Vidare härifrån kommer du till ytterligare två rum och ett badrum. Idag används det ena rummet till sovrum och det andra till allrum/tv-rum.

Hela hemmet är noggrant planerat och utformat enligt de möjligheter som erbjuds när ett äldre hus från 1929 blir tillbyggt 2012 för att erbjuda gott om plats för den stora familjens önskemål och leverne. Huset erbjuder hela 6 rum, 2 badrum och en rejäl tvättstuga/groventré. Badrum, allrum och sovrum finns på båda plan och kan anpassas efter egna behov och önskemål! Hela huset har vattenburen uppvärmning från bergvärme och samtliga 220kvm totalrenoverades mer eller mindre 2012.

Högladusundet ligger 1,5km från Sälens by på västra sidan om älven utan insyn och utan nära grannar. Tomten om 4 981 erbjuder också två timrade lador som idag tjänar som förråd och carport med elbilsladdning, för den som vill spinna vidare på dessa vackra timmerstommar är möjligheterna oändliga.

MISSA INTE den förinspelade videovisningen med Ronja!

Se ”Läs mer hos mäklaren” för att komma till full information.
Varmt välkommen att kontakta SkandiaMäklarna Sälen för bokad visning!

Karta för Högladusundet 1

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-salens-by-malung-salens-kommun-hogladusundet-1-21158116

Avstånd till vatten: 200 meter

Foto av: Andreas Timfält @ Husfoto

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.