Granbergsträsk 36 – 5 – Skellefteå kommun

Utgångspris: 600.000 kr

Beskrivning av Granbergsträsk 36

Trevligt enplanshus med upphöjt läge i foten av Hemberget och fantastisk utsikt över sjön nedanför. Bara att flytta in och bo, eller använda som ett välfungerande vinterbonat fritidshus.

Välkommen till den vackra byn med ljusa sommarnätter och mörka, snörika vintrar med återkommande norrsken som spelar på himlen.
Säljaren har påbörjat en större renovering av huset det senaste 2 åren och har bland annat installerat ett nytt uppvärmningssystem för att sänka energikostnaderna, den kostnaden som är i annonsen är det som förbrukades innan nya pannan installerades. Vidare har de helrenoverat ett badrum inklusive tvättstugan och köpt nya vitvaror till köket. Huset är på en plan och inrymmer hela 5 rum och kök. Byggår ca 1980.

Tomten sträcker sig över närmare 8000 m2 och utöver den trevliga villan finns även en äldre timmerstomme ( ej inredd och ej beboelig) samt en ladugårdsbyggnad och en rymlig förrådsbyggnad.

Den lilla byn Granbergsträsk med ca 1 mil till tätorten Jörn (skola, butik) har ca 80 fastboende. Gården ligger i något avskilt läge i byn på en höjd längs en egen väg i foten av Hemberget med promenadavstånd till sjön nedanför. Vid den närliggande sjön Fäbodträsket finns gemensam badplats och båt att låna. Du kan t.ex. ta en utflykt till fågelskådartornet på andra sidan sjön. Fina stigar och vandringsleder i anslutning till denna tomt. I sjön, Granbergsträsket, fiskar man framförallt abborre och gädda, som fastboende har man fiskerätt (dvs inget fiskekort krävs). Sommar och höst finns här fina möjligheter till bär- och svampplockning i skogarna.

Snön kommer oftast redan i oktober/november och ligger kvar till ca april och marken torkar upp i ca maj. Fastigheten ligger nära fin skoterled (del av Nasaleden) som tar dig vidare till närliggande byar och orter
(se skoterledskarta: https://skoterleder.org/map/?zoom=14&lat=65.0975&lng=19.8536 )

Karta för Granbergsträsk 36

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-granbergstrask-skelleftea-kommun-granbergstrask-36-21296764

300

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.