Gimgöl Anderslund – 5 – Katrineholms kommun

Utgångspris: 2.495.000 kr

Beskrivning av Gimgöl Anderslund

Denna charmiga bostad har anor från 1800-talet men har under åren byggts om och moderniserats så nu är det ett mycket trevligt lantligt permanentboende!

Bostaden är på 155 kvm som är fördelade på 5 rum och kök varav 2-3 sovrum. Köket har vita skåpluckor och inbyggda spotlights i taket. Det finns både en vedspis och en varmluftsugn med keramikhäll och över dessa finns det en spiskåpa med fläkt. Det finns 2 st duschrum, ett på nedre plan och ett på det övre där det även finns tvättmaskin och torktumlare. Huset värms upp via en bergvärmepump från 2004.

Huset har ett lantligt och fritt läge med utsikt över skog och mark. På den drygt 6.000 kvadratmeter stora tomten finns även en ladugård som även den är från slutet av 1800-talet. Där lades ett nytt plåttak för ca 25 år sedan. Förutom ladugården finns det en vedbod, en carport, en verkstad/garage, en visthusbod med jordkällare under och en f.d. tvättstuga som nu används som förråd. Gillar du att basta så finns även en vedeldad bastu som uppfördes 2014 med en duschkabin. För dig som gillar blommor och att odla så finns även ett växthus från Villab Garden som är ca 15 år. Därinne växer idag bland annat vindruvor. Utanför växthuset finns även en odlingsbädd. Det finns även möjlighet att arrendera ytterligare mark, i första hand åker och beten runt husen på ca 2 ha.

Behöver du handla finns Julitahallen på behagligt avstånd och du bor nära Hjälmaren med möjlighet till bad och båtplats.

Säljarens egna beskrivning:

Det är nu tjugotre år sedan vi köpte Anderslund som sommarstuga. Men redan från början fanns tanken att det skulle bli vårt permanenta boende och efter ett par år startade vi en omfattande ombyggnad och renovering. Det har nu blivit en bostad med atmosfären kvar från det ursprungliga torpet men även med det moderna husets bekvämligheter.
Och om krisen kommer klarar vi oss ändå gott här med utedass, den gamla grävda brunnen med klassisk handpump, vedeldad bastustuga, vedspis i köket och två kaminer som håller värmen.
I den stora trädgården har vi sommartid soliga uteplatser från tidig frukost till tio på kvällen. Skugga finns under de mäktiga ekarna.
På fälten runt tomten kan vi se våra gäster dovhjortarna, rådjuren, räven på jakt efter sork, ett par tranor som återkommer varje vår och ormvråken som flyger i cirklar över oss. Men även lodjur, varg och den mäktiga havsörnen har gjort tillfälliga besök. Här finns också fantastiska omgivningar med ekbackar och hagar, bär-och svampskogar runt knuten och gångavstånd till badplats, båtbryggor, och fritt fiske i Hjälmaren. Kort sagt, Anderslund är en plats att trivas på.

Karta för Gimgöl Anderslund

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-julita-katrineholms-kommun-gimgol-anderslund-21297053

650

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.