Fridhemsvägen 4 – 8 – Ånge kommun

Utgångspris: 2 650 000 kr

Beskrivning av Fridhemsvägen 4

Nu finns det ett unikt tillfälle att förvärva detta otroligt charmiga hus ano 1905 beläget i centrala Ånge. Huset är ritat av den välkände Stockholms-arkitekten Ferdinand Boberg, bland annat känd för att ha ritat NK-huset, Rosenbad och Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden för att bara nämna några byggnader.

Huset på ca 265 kvm är idag uppdelat i tre enheter med två lägenheter samt en enhet som använts som kontor och gästrum.

På nedre plan har vi en våning om ca 125 kvm med en generös takhöjd på över 3 meter. Här har ni en härlig rymd och ett underbart ljus. Punschverandan är något alldeles extra med sina vackra fönster och sitt ljusinsläpp. Härifrån tar ni er också vidare ut till den stora trädgården. Sommartid är baksidan helt insynsskyddad och ni kan njuta av äppelträd, buskar och perenner. För det trädgårdsintresserade är detta en riktig oas. Vidare har den nedre våningen totalt 3 stora rum varav ett sovrum. Vi har även ett duschrum med WC och ytterligare en separat gäst-toalett. Vi har två charmiga kakelugnar varav en fungerar samt en braskamin. Köket är generöst och för den som gillar matlagning finns här utrymme så det räcker och blir över. Nere i källaren har vi tvättstuga, pannrum och förvaringsytor. Perfekt matkällarförråd eller varför inte inreda en vinkällare?

På övre plan hittar vi en lägenhet på ca 103 kvm med 4 rum och kök. Här finns ett generöst kök, två sovrum, vardagsrum, matrum samt toalett med dusch. Lägenheten hyrs idag ut men där kan köparen välja om fastigheten önskas övertas med eller utan hyresgäst. Även i denna bostad finns hela 3 godkända kakelugnar.

Kontoret eller gästrummet är på ca 20 kvm och består av rum samt toalett. Här är det perfekt för den med egen verksamhet att kunna sköta sitt arbete hemifrån om så önskas. På vinden finns ytterligare utrymme för förvaring samt en pigkammare där det idag står en vävstol.

På tomten har vi ytterligare en byggnad som både inrymmer garage och snickarbod. Plats för två bilar och gott om förvaring.

Det här är en fastighet som verkligen måste upplevas på plats. Den fantastiska trädgården och charmen som huset har är något extra. Det finns stora möjligheter att både bo och verka i huset. Ha verksamhet nere, bo uppe? Bo nere, hyr ut lägenheten där uppe och ha kontor i den mindre delen? Bo uppe och hyr ut nere? Eller nyttja hela huset själva. Ja det är bara era behov som får styra men ni har stora möjligheter att påverka era boendekostnader genom uthyrningsmöjligheterna som finns.

Området är lugnt och populärt. Ni bor ett stenkast från Ånges centrum med matbutiker, restauranger, apotek, vårdcentral, tågstation, systembolag och klädbutiker. I närområdet finner ni förskola samt grundskola upp till gymnasienivå.

Varmt välkommen med er bokning på vår hemsida.

Karta för Fridhemsvägen 4

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-centrum-ange-kommun-fridhemsvagen-4-21324531

Avstånd till vatten: 700 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.