Floravägen 2 – – Kristianstads kommun

Utgångspris: 5 900 000 kr

Beskrivning av Floravägen 2

Välkommen till denna unika arkitektritade villa på Floravägen, Egna Hem i Kristianstad. Villan uppfördes 1962 med inspiration från stora amerikanska villor på 60-talet. De vackra fönsterpartierna med dess breda fönsterkarmar i sten är bara några av alla de unika skatter som finns att finna i detta fantastiska hus. Med en yta på 205 kvadratmeter erbjuder denna bostad generösa utrymmen för både fest och familjeliv.

När du du stiger in genom den vackra entrén möts du av rymliga sociala ytor och redan här kan man ana influenser av att detta är ett hus utöver det vanliga. Vidare öppnar ett elegant vardagsrum upp med plats för flera soffgrupper. De stora fönstren gör att rummet badar i ljus. Här kan du njuta av en sprakande brasa från husets kamin och ett inspirerande bibliotek. Från vardagsrummet stiger vi in i husets matsal med plats för många sittande gäster, härifrån kan man även öppna upp altandörren ut mot den stenlagda uteplatsen, en mysig hörna med grönskan runt omkring. Det rymliga köket är i originalutförande med luckor i teak och gott om plats för matlagning och socialt umgänge.

Den privata delen av huset, ligger en halvtrappa upp, här ryms ryms fyra sovrum vilket ger gott om plats för familj och gäster. Det stora sovrummet har utsikt ut mot trädgården och en egen walk in closet. Här finner vi även ett stort badrum med separat wc. Trappan ner mot källaren har vackra smidesräcken och här finner du ett stort allrum, tvättstuga, matkällare, teknikrum, bastu med intilliggande dusch, vilket erbjuder extra utrymme och avkoppling.

Vidbyggt med villan finner vi ett stort och rymligt garage vilket ger gott om plats för såväl bilar som förvaring. Den lummiga trädgården i söder/västerläge skapar en avskild och fridfull oas, perfekt för avkoppling eller för den som önskar pyssla i trädgården. Tänk att avsluta dagen med att njuta av den mysiga uteplatsen, perfekt för trevliga stunder utomhus.

Här finns möjligheterna till ett unikt drömboende för familjen som uppskattar stora ytor med närhet till såväl stadskärnan, skolor, Centralsjukhuset, aktiviteter och grönskan i strövområdena i Björket.

Villan är förbesiktigad. Vid tillträdet kommer en sk Dolda fel försäkring att tecknas.

Välkommen på visning!

Följ gärna RUM Mäklarbyrå på Instagram under @rum.maklarbyra för uppdateringar

Karta för Floravägen 2

https://www.hemnet.se/bostad/villa-205m2-egna-hem-kristianstads-kommun-floravagen-2-21317028

Avstånd till vatten: 1500 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.