Fagerdalavägen 163 – 5 – Värmdö kommun

Utgångspris: 6 495 000 kr

Beskrivning av Fagerdalavägen 163

I ett av Värmdös vackraste områden ligger denna otroligt vackra villa från 1850-talet med härlig skärgårdsvy! Trevlig och lummig trädgård med vackra syrener och grönskande buskar intill den vackra allén som leder ner till Fagerdalas ångbåtsbrygga där man kan ta ett dopp i havet.

Det är sällan det bjuds ut ett hus till salu på Värmdö som är från mitten av 1800-talet i en fantastisk kulturhistorisk miljö. Detta fina hus med sekelskiftescharm får en att välkomna en med öppna armar. Här har ägaren skapat ett charmigt och ombonat hem som andas romantiskt sekelskifte med tidstypiska detaljer såsom vedspis och spröjsade fönster.

Vägen mot Fagerdala kantas av öppna fält och småskalig bebyggelse och en bit innan ni kommit till fastigheten möts ni av en härlig karaktär på området med hus som för tankarna till Bullerbyn där de ligger efter den lummiga vägen ner mot havet. När ni bara har ett 50-tal meter kvar till havet ligger Fagerdalavägen 161 på vänster sida som ett vykort från förr. Det röda huset med vita knutar och härlig snickarglädje är ett av Värmdös vackraste och omgivningen är bedårande.

Entréplanet bjuder på ett charmigt bondkök med äldre snickerier och en stor murad öppen spis med vedspis samt plats för matbord. I anslutning till köket finns en mysig glasveranda med utsikt mot havet och utgång till den pittoreska trädgården. Här finns också ett äldre badrum med wc och duschkabin samt tvättmaskin. En trappa upp finns ett allrum som leder vidare ut till en glasveranda med magisk utsikt över ångbåtsbryggan och farleden utanför. Ett större sovrum med plats för dubbelsäng och ett mindre sovrum med plats för enkelsäng.

Vare sig du söker fritidsboende eller ett hus att bo i året om har du hittat ditt hem här.

Området bjuder på allt från badplatser, strövområden, fotbolls- och tennisplan. Bullandö Marina ligger på promenad och cykelavstånd med bl.a. en fantastisk restaurang, glasskiosk, närbutik med färskt bröd för sommarfrukostarna och mycket mer. Närhet till busshållplats för direktbuss till slussen.

Till många härliga skärgårdskrogar och ytterskärgård tar man sig snabbt med båt.

Planarbete pågår i området. Läs gärna om det på länken nedan.
https://www.varmdo.se/samhalleochtrafik/samhallsplanering/pagaendedetaljplanering/varmdolandet/pfob7fagerdala.4.5108a8bb16e40e092a3a92ad.html

Planskiss saknas.

Karta för Fagerdalavägen 163

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-fagerdala-varmdo-kommun-fagerdalavagen-163-21347203

Avstånd till vatten: 50 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.