Dyraste huset i Stockholms län – Stockholms 10 dyraste villorna just nu

Riktigt exklusiva villor finns i den här listan.

Villa - Aslögsvägen 4

175.000.000 kr

Villa – Aslögsvägen 4

Danderyds kommun Stockholms län

Fastigheten är belägen på en av Djursholms bästa adresser, välkommen till en av de mest ståtliga sjöfastigheterna i ett helt unikt sydvästlig sjöläge. Omfattande och smakfull renoverad enplansvilla med suterrängplan om totalt 625 kvadratmeter, fastigheten är utmärkt placerad med vatten från syd till väst. Byggnaden är placerad i ett högt läge på en unik sjötomt liknande en udde med lätt sluttande gräsmatta mot båtplats. En slående sjötomt om drygt 2500 kvadratmeter med tillgång till strandlinjen och vy över Skärviken, Lidingö och Stockholms Skärgård. Ett insynsskyddat och gigantiskt poolområde med grönskande trädgård innanför de vita murarna. En fastighet som denna ges möjligen förmånen att förvärvas en gång varje sekel.

Interiör
På första plan välkomnas man av en stor entréhall med direkt utgång till poolområdet, redan här får man en skymt av vattenutsikten. I anslutning till hallen når man det påkostade köket även här har man direkt utgång till det skyddade poolområdet. Köket omfattas av högkvalitativ köksutrustning inredd i mörka köksluckor från Alnö, bänkskiva/stänkskydd i Carrara marmor, vitvaror från Gaggenau, vinkyl och integrerad kaffemaskin. Den utmärkta köksön platsar för både förvaring och avställningsplats. Via köket når man husets stora matsalsplats med en svindlande takhöjd och härligt ljusinsläpp med underbar utsikt över poolområdet. Via två spröjsade dubbeldörrar når man arbetsrummet som angränsar till husets bibliotek med makalös vattenutsikt och Kaknästornet i bakgrunden. Intill kontorsrummet ligger det gigantiska vardagsrummet, även här med bra takhöjd, stora fönsterpartier, vattenutsikt, öppen spis och direkt utgång till terrassen via pardörrar. Vardagsrummet nås centralt från den breda korridoren vid entrén och likaså från kontorsrummet. Via hallens korridor når man tre sovrum i generös storlek, samtliga har tillgång till eget badrum och är smakfullt inredda i marmor.

I det stora öppna suterrängplanet med lika stor yta som första våningen har man inrett de stora umgänges och underhållningsytorna med bardel, inglasat vinrum, genomgående fiskbensparkett samt detaljer i Carrara marmor. I underhållningsrummet finns det möjlighet att inreda flera rum. Detta rum angränsar mot SPA-avdelningen och relaxavdelningen som är helt klätt i marmor och mosaik. Inredd i bubbelpool med plats för 6–8 personer, ångbasu, dubbla duschar och separat WC. I suterrängplanet finns två stora sovrum, tvättstuga och ytterligare ett badrum.

Utmärkande med fastigheten är den fantastiska vattenkontakten, de generösa sällskapsytorna, högkvalitativt kök och stort kontorsrum med anslutning till ett bibliotek. Flertalet badrum och relaxavdelning inredda i påkostad Carrara marmor. Läckra marmordetaljer i kontrast till ljust tak och ljusgråa väggar med smakligt placerade spotlights. Genomgående fiskbensparkett på båda plan och inbyggda högtalare. Den optimala planlösningen möjliggör disponering upp till sex större sovrum, flertalet av rummen används som kontor och övriga sällskapsytor.

Exteriör
Fastigheten nås via elstyrda smidesgrindar och huvudentrén. Det finns två gästparkeringar utanför muren som skapar ett naturligt insynsskydd in till fastigheten, innanför murarna och intill garaget finns fler skyddade parkeringsplatser. Dubbelgaraget är i direkt anslutning till huvudbyggnadens hall. Insynsskyddat stort poolområde och gräspartier, grönskande trädgård och inbjudande uteplatser. Här bor man i en fantastisk naturmiljö med närheten ti

Läs mer

Villa - Utgårdavägen 2A

78.000.000 kr

Villa – Utgårdavägen 2A

Danderyds kommun Stockholms län

Välkommen till denna nybyggda, magnifika villa med harmonisk arkitektur omgärdad av vacker natur. Ett helt nytt hus byggt komplett av traditionellt svenskt hantverk i skandinavisk stil där det erbjuds ett boende i internationell klass utan att kompromissa på vare sig bekvämligheter eller yta. En exklusiv fastighet som sträcker sig över totalt 798 kvm och fyra våningar med stilren och sofistikerad inredning. Varje hörn av denna lyxiga residens ger en känsla av ljus och rymd med en genomgående internationell klass. Med 14 rum och kök, inklusive ett ”second kitchen” samt åtta badrum och tre separata wc är det ett hem planerat för komfort och lyx. Här finner du ett biorum, vinkällare, relaxavdelning och generösa sällskapsytor som alla har designats med omsorg och noggrannhet. En perfekt planerad layout gör detta till det ultimata hemmet för flera generationer. Med en hiss och en separat tjänstebostad imponerar denna fastighet med sin mångsidighet. I privat läge finner man bostadens eleganta stenlagda uteplats med pool, loungeavdelning och firepit, här kan man njuta av lugnet. Den privata utemiljön erbjuder avskildhet och harmoni. Det här är inte bara ett hem, det är en unik möjlighet att få leva en exklusiv livsstil. Med diskret läge omgivet av skandinavisk natur är detta verkligen en oas av lugn och skönhet.

Läget på Utgårdavägen är också fantastiskt. Cirka 1,5 km från bostaden finns Ranängen och dess fina promenadstråk längs vattnet. Cirka 800 meter från bostaden ligger Djursholms Golfklubb med både 18- och 9-hålsbana. Svalnäs är ett av de mest exklusiva och attraktiva områden i Djursholm att bo i. Det är känt för sin vackra natur och charmiga atmosfär. Området erbjuder en perfekt kombination av grönska och närhet till vattnet, vilket gör det till en dröm för naturälskare och de som gillar att vara utomhus. Det är ett område som präglas av lugn och ro, samtidigt som det ligger nära till både stadens puls och den vackra naturen runt omkring. Svalnäs är också känt för sin barnvänliga miljö. Det finns gott om parker och lekplatser där barnen kan leka och ha roligt. Dessutom finns det flera skolor och förskolor i närheten, vilket gör det till en populär plats för familjer att bosätta sig. Den populära British International School of Stockholm (BISS) ligger endast 1,5 km från bostaden.

Läs mer

Villa - Jaktstigen 7A

65.000.000 kr

Villa – Jaktstigen 7A

Lidingö kommun Stockholms län

INTERNATIONELL TOPPKLASS

På första parkett med magnifik utsikt över Askrikefjärden uppförs detta boende i absolut toppklass – Med en total yta om 430 kvm och med alla tänkbara bekvämligheter, tre takterrasser, spektakulär takhöjd och ett härligt poolområde.

Se fullständig beskrivning under Länkar/Prospekt

Läs mer

Villa - Kräftvägen 20

52.000.000 kr

Villa – Kräftvägen 20

Lidingö kommun Stockholms län

En unik fastighet om 507 kvadratmeter med ett högt, fritt läge som ger en fantastisk panoramautsikt över vattnet, är en av de mest eftertraktade lägena i Stockholm. Inredningen och formspråket är en blandning av internationell och skandinavisk arkitektur, ritat av den berömde arkitekten Magnus Ståhl. Byggnaden är ett arkitektoniskt mästerverk med en spektakulär takterrass med en makalös utsikt. Känslan för rum och miljö har tillvaratagits på ett synnerligen föredömligt sätt, både på insidan och utsidan. Formspråket är återhållsamt men ändå inbjudande, med sina raka linjer. Allt är verkligen utfört med engagemang in i minsta detalj. Här bor man i en livsstilsfastighet med bästa solläge bara några minuter från Stockholms innerstad.

Läs mer

Villa - Klippuddsstigen 5

39.950.000 kr

Villa – Klippuddsstigen 5

Lidingö kommun Stockholms län

Villa Ancker är byggt 1966 av den kända arkitektrion Ancker, Gate, Lindegren. Under 2021 genomfördes en totalrenovering av husens 561 kvm i totalyta med tillbyggen som utomhuspool, jacuzzis, takterrass, lägenhet med egen ingång, poolhus med bastu, duschrum, sovloft och orangeri. Totalrenoveringen av Villa Ancker är gjord från grunden med nydragen el, VVS, avloppsstammar, ny bergvärmeanläggning etc. I utförandet har man visat respekt för husets ursprung och bibehållit känslan av 60-tal i modern tappning. Villa Ancker står idag färdigt med 8 sovrum, 4 vardagsrum, matsal, öppna spisar, stavlimmad chevronparkett, platsbyggt kök, skafferi med kyla, dubbla diskmaskiner, walk in closet, läcker platsbyggd loungesoffa i anslutning till trappan upp till entresolplanet. Utöver detta finns moderna funktioner som självdoserande tvätt- och diskmaskiner från Miele, ångugn och inglasat vinrum med separat kylanläggning. Välkomna till detta väl genomtänkta hem, där varje detalj är tagen på största allvar. Ett hem att trivas och skapa en härlig framtid med.

Läs mer

Villa - Ringvägen 4

38.750.000 kr

Villa – Ringvägen 4

Lidingö kommun Stockholms län

Välkommen till denna fantastiska sekelskiftesvilla från 1910 på mycket eftertraktat läge i Herserud. Många vackra och tidstypiska detaljer bevarade såsom spröjsade och blyinfattade fönster, utsmyckningar och takmålningar. Villan ritades av Edvard Bernhard som bland annat ritat Villagatan 13, Röda Kvarn och Erstagården i Nacka. Huset ligger som ett smycke i området med sin vackra putsfasad, den muromgärdade trädgården och den robusta grinden in.

Bostaden omfattas av totalt 354 kvm varav 84 kvm biyta som disponeras över fyra våningsplan, garage samt spadel som idag nyttjas som gästhus.

Entréplan med stora sociala ytor, eldstäder, ett påkostat kök och en representativ entré. Övre plan med fyra sovrum, två badrum samt förvaring. Vindsplanet disponeras med sovrum med öppen spis och sjöglimt samt en bra förvaringsvind. Soutterängplan med ett härligt allrum med vackert handslaget tegelgolv – perfekt som tonårsdel/lekrum eller möjlighet till fler sovrum. Badrum, tvättstuga, pannrum, vinkällare, groventré samt ytterligare förråd. Varmgarage med förlängning som idag är ombyggt till gästdel med pentry, relax och dusch, möjligt att göra till bastu.

Härlig och uppvuxen trädgårdstomt i etage med flertalet träd och buskar, gräspartier och uteplatser. Tomten skyddas av en vacker mur.

Herserud är ett mycket eftertraktat område på Lidingö tack vare sitt höga läge och vackra hus i området, därtill nära bron, god närservice i området med café, matbutik, gym, veterinär, förskolor samt goda kommunikationer.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Andrea Brodin 0739-393437, för visningstider.

Läs mer

Villa - Bergstigen 29

35.000.000 kr

Villa – Bergstigen 29

Danderyds kommun Stockholms län

Villa Hildesheim. Välkommen till detta i alla avseenden underbart vackra och tilltalande hus. En riktig idyll med mycket bevarat från byggnadsåret. Huset är uppfört 1897 som en av de första villorna i Stocksund – Stockby. Klassisk nationalromantisk Schweizerstil med en blandning av liggande och stående träpanel med inslag av fjällpanel i de högre partierna på fasaden och med utsirningar under takfoten. Huset om drygt 300 kvm i boyta har en underbar luftig planlösning med 4 stora vackra sällskapsrum och kök i entréplan samt 4-5 rymliga sovrum i övre plan. 2 öppna spisar och 4 kakelugnar, burspråk, högt i tak, vackra parkettgolv med mera.

Utmärkt bostadsläge i Stocksund med gångavstånd till såväl skolor, daghem, service, mataffär, restaurang och kommunikationer. Vidare med bekvämt avstånd till Mörby Centrum med service, affärer och bussar eller vidaretransport med tunnelbanan för pendlaren, där även Roslagsbanan vid Stocksunds station är ett alternativ. Här möts stad och land och 20 minuter från innerstadspulsen är du mitt i villaidyllen i uppvuxna lugna villakvarter.

Stor plan trädgårdstomt med södervänd terrass och poolanläggning. På tomten finns även ett nybyggt Attefallshus, en bra carport, en friggebod samt rymlig parkering för flera bilar.

Läs mer

Villa - Kvarnvägen 18

32.725.000 kr

Villa – Kvarnvägen 18

Nacka kommun Stockholms län

Drömboende i världsklass som sällan saluförs. Äkta sjötomt om 3461kvm med vattenområde, brygganläggning och utan strandskydd vid populära Skurusundet i Nacka. Huvudbyggnaden på tre plan omfattar totalyta om 298kvm. Fantastisk vacker fastighet med högt och pampigt läge i etapper på en soldränkt tomt i sydväst, insynsskyddad och privat sjötomt med omedelbar närhet till vatten. Huset byggdes 1920 med en ombyggnad 1987 som är uppfört i klassisk & tidlös stil med stora fönsterpartier och altaner mot vattnet. Denna pärla är behov av renovering och omsorg. Här ges det tillfälle med fantastiska möjligheter att förverkliga ett eget drömboende efter egen smak och tycke. På fastigheten finns brygganläggning för flertal båtar med segelbåtsdjup, sjöbod, fristående gästhus om 60kvm och parkering för flera fordon. Fastigheten är en vattenfastighet, vilket innebär att vattnet utanför huset inom tomtgränsen är eget vatten. Exklusivt boende med livskvalitet i fokus måste upplevas på plats för att uppnå full förälskelse.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Läs mer

Villa - Kevinge strand 16

32.000.000 kr

Villa – Kevinge strand 16

Danderyds kommun Stockholms län

Med ett fantastiskt läge i Kevinge Strand ligger denna stora och gedigna villa i genomgående bra skick med sjöutsikt. Villan ger ett underbart intryck med stora ljusa sällskapsdelar, högt till tak, vinkällare och flertalet badrum. Tvåbilsgarage i huset adderar känslan till detta underbara boende. Villan i kombination med läget är något alldeles extra och bör upplevas på plats. Bergvärme.

Läs mer

Villa - Heimdalsvägen 19

32.000.000 kr

Villa – Heimdalsvägen 19

Danderyds kommun Stockholms län

Fastigheten är en idyllisk pärla med sin unika arkitektur och välbevarade detaljer från 30-talet. Läget är högt och ljust med en vacker fasad och stora fönster som släpper in mycket naturligt ljus.

Upplev charmen och komforten i denna unika villa i Svalnäs. Med sina imponerande 325 kvm boendeyta och en generös tomt på 2012 kvm erbjuder denna fastighet en perfekt balans mellan rymlighet och exklusivitet. Byggd med omsorg och uppmärksamhet på detaljer år 1936, har villan bevarat sin tidlösa elegans samtidigt som den har anpassats för moderna bekvämligheter.

Förutom att ha närhet till naturen och Framnäsviken så är det också nära till affärer, restauranger, skolor och andra bekvämligheter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med bra buss- och tågförbindelser till Stockholm och andra närliggande områden.

Huset har en rymlig och välplanerad layout med generösa ytor. På entréplan finns ett härligt vardagsrum med öppen spis, perfekt för mysiga kvällar. Stort matrum med fantastiskt ljusinsläpp. Köket är stilfullt, modern köksutrustning och gott om förvaringsutrymme i över- och underskåp.

På övervåningen och vindsvåningen finns sovrummen med gott om plats för sovrums möblering och förvaring. Alla rum är ljusa och luftiga med fina detaljer och vacker fiskbensparkett.

Trädgården är en riktig oas med grönska och blommor. Här kan du njuta av soliga dagar och ha trevliga grillkvällar med vänner och familj. Dessutom finns det gott om plats för barnen att leka och utforska.

Läget på Heimdalsvägen är också fantastiskt. Bara på några minuters promenadavstånd är man nere vid Ranängen och promenadstråken längs vattnet.
Svalnäs är ett av de mest exklusiva och attraktiva områden i Djursholm att bo i. Det är känt för sin vackra natur och charmiga atmosfär. Området erbjuder en perfekt kombination av grönska och närhet till vattnet, vilket gör det till en dröm för naturälskare och de som gillar att vara utomhus. Det är ett område som präglas av lugn och ro, samtidigt som det ligger nära till både stadens puls och den vackra naturen runt omkring. Närheten till vatten gör att du enkelt kan ta mysiga promenader längs stranden eller ta en båttur på sjön under sommarmånaderna.

Svalnäs är också känt för sin barnvänliga miljö. Det finns gott om parker och lekplatser där barnen kan leka och ha roligt. Dessutom finns det flera skolor och förskolor i närheten, vilket gör det till en populär plats för familjer att bosätta sig.

Här kan du njuta av lugnet samtidigt som du har bra kommunikationer och närhet till pulsen och service.

För mer information välkommen att kontakta Shervin Hashemi på Fastighetsbyrån i Danderyd.
Telefon: 0764-95 96 02
E-post: [email protected]

Läs mer

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.