Dyraste husen i Färgelanda kommun – Färgelandas 10 dyraste villorna just nu

Fina villor till salu i Färgelanda kommun

Villa - Rådanefors Stora Ekvägen 1

1 595 000 kr

Villa – Rådanefors Stora Ekvägen 1

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Charmig villa med lantligt läge i Rådanefors som erbjuder en perfekt kombination av modern komfort och naturnära boende. Här finner du en eldstad i gillestugan, tre sovrum samt goda förvaringsmöjligheter. Två renoverade toaletter och ett nytt kök gör att huset är inflyttningsklart. Den generösa uteplatsen om ca 110 kvm har insynsskyddande skärmväggar och ett spabad, vilket skapar en privat och avkopplande miljö. Trädgården är uppdelad i flera nivåer och omgärdad av staket, vilket ger en trygg och lekvänlig miljö för barnen.

Från trädgården har du en fantastisk utsikt mot vattnet. Ovanpå det fristående garaget finns en lägenhet, vilket ger extra boendeyta för tonåringen eller gästerna. Villan ligger i ett lantligt område mellan Färgelanda och Frändefors, med skola och mataffär i Färgelanda. Det är endast 25 minuters bilfärd till både Uddevalla och Vänersborg, där du finner ett brett utbud av service och aktiviteter.

Missa inte chansen att förvärva denna idylliska villa som erbjuder det bästa av två världar – lugnet på landet och närheten till stadens bekvämligheter.

Läs mer

Villa - Ferlins väg 14

1 590 000 kr

Villa – Ferlins väg 14

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Högt och soligt läge på en av Färgelandas bästa gator!

Nu finns chansen att förvärva ett fint och välvårdat suterränghus med riktigt bra läge, då det ligger högt upp så får man en fri och härlig känsla! Tomten på framsidan fångar upp hela dagssolen med sitt sydliga läge, medans baksidan fångar upp eftermiddags- och kvällssolen. Garage för bilen samt extra förvaring!

Huset är uppdelat på tre plan där entréplan och övervåningen går i etage med bara en mindre trappa upp, här finns plats för den stora familjen, eller för den som gillar möjligheterna till flertalet hobbyrum!
Huset har vårdats väl under åren och har både dränerats och bytt tak under 90-talet. Bergvärme installerades 2004 och där har man bytt kompressor/cirkulationspump under 2013.

På utsidan finner man en stor tomt med möjligheter att använda som lekplats för barnen eller för odling för den som gillar det!

Från huset är det en kortare promenad till både skola och mataffärer. Pendlingsmöjligheterna genom kollektivtrafiken är goda och busshållplats ligger bara ett stenkast från huset!

Varmt välkomna på visning!

Läs mer

Villa - Prärievägen 10

1 350 000 kr

Villa – Prärievägen 10

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Välkomna till familjevänliga Ödeborg!

På Prärievägen 10 finner man detta rymliga hus som under åren genomgått flertalet renoveringar samt tillbyggnation. På de 130 kvm finner man tre sovrum och totalt 5st rum där vinden skulle kunna nyttjas som sovrum för den större familjen. Fritt läge med sol under stora delar av dagen och en väl tilltagen tomt som ligger fritt på baksidan av huset.
För den som önskar så finns möjlighet att hyra ut nedre plan, då man har egen ingång, samt eget badrum och ett enklare trinettkök med kokplattor. Bra möjlighet till att betala av större delen av boendekostnaderna. Eller varför inte för tonåringen som är i fas med att flytta?

– Fristående förrådsbyggnad där möjlighet att förvara bil finns också.
– Nya luftvärmepumpar 2022

Ödeborg är ett mysigt gammalt brukssamhälle där mycket av det gamla Ödeborgs bruk är kvar i form av byggnader, disponentvilla och arbetarbostäder. Bruksskolan ligger centralt i samhället och är en grundskola med klass F-6.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer

Villa - Ellenö Hasselbacken 1

1 295 000 kr

Villa – Ellenö Hasselbacken 1

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Välkommen till Ellenö Hasselbacken 1 – en riktig pärla för dig som söker ett charmigt hem med historia och karaktär! Detta underbara hus från 1909 har många bevarade av detaljer, vilket ger det en unik och inbjudande atmosfär.

Beläget på en höjd erbjuder fastigheten en fantastisk utsikt som du kan njuta av från både inomhus och utomhus. Huset, som är 80 kvm stort, har en trevlig balans mellan klassisk charm och modern komfort, vilket gör det till ett idealiskt hem för dig som värdesätter det bästa av två världar.

Den lantliga och charmiga omgivningen förstärker ytterligare husets attraktionskraft. Bara ett stenkast bort hittar du en härlig golfbana, perfekt för avkopplande rundor på helgerna, samt den idylliska Ellenöesjön/Östersjön som bjuder in till både bad och fiske.

Insidan av huset erbjuder en hemtrevlig atmosfär med tidstypiska detaljer som trägolv, vackra snickerier och vedspis. Varje rum berättar en egen historia, samtidigt som de moderna bekvämligheterna smälter in och gör vardagen bekväm och funktionell.

Välkommen hem till Ellenö Hasselbacken 1 – en plats där historia och nutid möts i harmoni. Missa inte chansen att bli ägare till detta unika hus och skapa dina egna minnen i en miljö som verkligen känns som hemma.

Läs mer

Villa - Stuveryr Stommen 17

1 250 000 kr

Villa – Stuveryr Stommen 17

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Mindre fritidshus med ett fantastiskt läge vid Ellenösjön! Att ha möjlighet att njuta av sjöutsikten och vara så nära vattnet ger verkligen en känsla av harmoni och lugn. Inredningen av en Friggebod är en extra bonus och kan användas för olika ändamål, t.ex. gästboende eller kanske som en plats för avkoppling och kreativitet.

Att ha tillgång till sommarvatten och en utedusch gör det bekvämt att njuta av utomhuslivet utan att behöva kompromissa med bekvämligheten. Att sitta på den trevliga altanen och blicka ut över sjön måste vara en underbar upplevelse, särskilt vid solnedgången eller under varma sommardagar.

Möjligheten till bra fiske i närheten är definitivt en attraktion, även om fiskekort krävs. Att kunna utforska sjön och kanske fånga kvällens middag låter som en verklig fröjd för fiskeentusiaster!

Det verkar verkligen som att detta fritidshus är ett sant paradis, perfekt för att koppla av och njuta av naturen. Bra att veta för en köpare är att de flesta inventarierna ingår i köpet!

Läs mer

Villa - Skällsäter 28

1 200 000 kr

Villa – Skällsäter 28

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Välkommen till Skällsäter 28 – ett unikt hem renoverat med kärlek, som sömlöst förenar funktionella, privata och sociala utrymmen med fingertoppskänsla. Huset har under senare år noggrant renoverats med stor respekt och uppmärksamhet till detaljer, utan att tumma på byggnadens tidigare historia. Vandra över lena trägolv, låt de flera eldstäderna värma frusen kropp och låt husets själ tända den kreativa andan. Entréplanet är som gjort för minnesvärda middagsbjudningar, inlevelsefulla samtal och fartfyllda spelkvällar. På det övre våningsplanet drar man sig stillsamt undan för att sträckläsa den nya romanen, jobba undan lite arbete inne på kontoret eller bara vakna upp från en god natts sömn i det fridfulla sovrummet. Fastigheten är utrustad med fiber, har ett nytt betongtegeltak från 2017 och en gedigen lista med övriga utförda renoveringar. Det levande närområdet i Järbo erbjuder inte bara populär barnomsorg utan även bygdegård och hembygdsförening som årligen anordnar såväl marknader som sommarteater, AW, musikquiz och sommarcafé. Goda förbindelser finns till intilliggande städer med bra butiksutbud, bussturer och tågstationer, om man skulle behöva lämna kära Skällsäter för en stund. Hjärtligt välkomna!

Läs mer

Villa - Tenggrens väg 9

1 095 000 kr

Villa – Tenggrens väg 9

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Välkommen till denna charmiga villa centralt belägen i det lantliga och fridfulla Färgelanda. Med en boyta på 110 kvadratmeter och en generös tomt om 1592 kvadratmeter erbjuds här gott om utrymme för både avkoppling och lek. Här kan du verkligen njuta av lugnet och naturen omkring dig.

Den vackra bostaden från 1939 erbjuder en oemotståndlig atmosfär med bevarade detaljer och en härlig trädgård med gräsmatta där både barn och vuxna kan trivas. Med närhet till vackra vandringsleder och cykelvägar finns det gott om möjligheter till utomhusaktiviteter året om.

Färgelanda kommun är känt för sin vänliga atmosfär och gemenskap, vilket ger en trygg och välkomnande känsla för hela familjen. Här finns närhet till service och bekvämligheter samtidigt som du omges av vacker natur och grönska.

Passa på att förvärva denna pärla med fantastiska möjligheter att skapa ditt drömboende på landet. Tillsammans kan vi utforska allt detta underbara hem och dess omgivningar har att erbjuda. Välkommen till din framtida fristad i Färgelanda!

Läs mer

Villa - Lillåvägen 20

925 000 kr

Villa – Lillåvägen 20

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Enplansvilla i Färgelanda!
Trivsam fastighet med stor tomt i soligt västerläge längst in på återvändsgata. Fastigheten angränsar mot gångväg och får med sin delvis uppvuxna trädgård begränsad insyn.
Huset är i stora delar i originalutförande men har mycket potential. Trots sin ringa storlek om 104kvm finns 4 sovrum, badrum, WC, tvättstuga, vardagsrum och kök. Litet hus för den stora familjen eller en bra grund att anpassa efter eget behov.

– Vidbyggt garage

Kort promenadavstånd in till Färgelanda centrum med skola, mataffär och busstation.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Markus Malmqvist för mer information 070-244 88 45

Läs mer

Villa - Ödeborgs-Bråten 3

895 000 kr

Villa – Ödeborgs-Bråten 3

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Lugnt och naturskönt boende!
Vackert beläget i en glänta med skog som närmsta granne ligger Ödeborgs-Bråten ca 20min norr om Uddevalla. Eksjöhus uppfört under 50-talet som bortsett från några påkostade renoveringar utgörs av original. Tillsammans med den stora och insynsskyddade tomten blir detta en oas som passar både som fritidshus eller åretruntboende.

Entréplan med 2st sovrum, kök, badrum och ett vardagsrum. Källare med gillestuga, gästrum, tvättstuga med dusch samt pannrum. På tomten finns ett rymligt dubbelgarage av enklare standard med praktiska förrådsutrymmen.

– Jordvärme 2006
– Takbyte 2023
– Avlopp behöver bytas

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information Markus Malmqvist 070-244 88 45

Läs mer

Villa - Skällsäter 22

795 000 kr

Villa – Skällsäter 22

Färgelanda kommun Västra Götalands län

Välkommen att besöka denna idylliska gård med en tomtarea om hela 2 950 kvm.
Missa inte denna fantastiska möjlighet att äga en charmig lantlig liten gård med flera potentiella byggnader i ett naturskönt och lugnt område.
Gården inkluderar ett traditionellt och hemtrevligt hus med ett funktionellt och rymligt garage/verkstad och ett pittoreskt sågverk (såg och maskiner kan köpas till) samt en historisk kvarn där vete maldes och såldes.
Allt detta ligger inbäddat i en omgivning av vackra åkrar.
Högsäter i Färgelanda Kommun är en härlig by omgiven av naturskön miljö som är perfekt för den som söker lugn och ro.

Här kommer du bo i ett mysigt hem som är billigt i drift och som erbjuder alla bekvämligheter som kan tänkas. Du finner oändliga möjligheter för att skapa din alldeles egna dröm. Upplev det autentiska och bevara historien genom att äga ett fungerande sågverk, eller omvandla sågverket till kanske ett förråd eller verkstad.

Utmärkt potential finns för kvarnen som är i tre plan. Här finns spännande möjligheter att bygga ut kvarnen till ateljéer, affärslokal, café/bageri, förråd eller till och med lägenheter.

Bostadshuset om totalt 127 kvm består av tre våningar inklusive källare med förråd, matförråd och tvättstuga m.m. På bottenplan finns ett kök med goda förvaringsmöjligheter, ett stort vardagsrum och ett badrum. På övre planet finns ytterligare ett rymligt vardagsrum samt ett sovrum.

Högsäter är ett grönskande område omgiven av vackra landskap. Det är den perfekta platsen för naturälskaren som vill vara nära grönskande skogar, fina åkrar och sjöar.
I närheten finns även vandrings- och cykelleder vilket ger utmärkta tillfällen att ständigt utforska den fantastiska naturen.
Du finner övrig service med butiker och restauranger i centrala Högsäter eller Färgelanda Centrum som både ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd bort.

Missa inte möjligheten att äga denna charmiga gård som erbjuder oerhört spännande utvecklingsmöjligheter!

Kontakta ansvarig mäklare: Jessica Nyman tel. 0727-113300 eller maila [email protected] för mera info eller bokning av visning!

Varmt välkomma på vising!

Läs mer

Alla hus till salu i Färgelanda kommun.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.