Drakskeppsvägen 41 – 10 – Täby kommun

Utgångspris: 16.975.000 kr

Beskrivning av Drakskeppsvägen 41

Varmt välkommen till en helt magnifik ”byggmästarvilla” för storfamiljen, med sjöutsikt över Värtan och badrocksavstånd till badplats. Utöver ett av sjösidans bästa lägen har villan hela 10 rum samt spa, bastu och gym, två eldstäder och stilsäker elegans i arkitektur och interiör!

Fastigheten är ursprungligen byggd 1973 och är ett utsökt exempel på det bästa av 70-talets arkitektur och design, med gedigen kvalitet i byggnation och material, exempelvis vackra golv och trappor i marmor och smäckra, dekorativa räcken kring balkong och entré. Även rumsfördelning och planlösning är av yppersta klass, med ett par olika sovrumsavdelningar och flera wc/badrum så att alla sovrum har nära till detta. Trädgården är lättillgänglig tack vare flera utgångar på olika platser i huset.

Huset är byggt i två våningsplan med förskjutning, vilket skapar en fin dynamik där huset i praktiken har fyra halvetage med trappor mellan husets olika avdelningar. Både huset och trädgården har ett soligt söderläge med utsikt över Värtans vatten och småbåtshamnen strax nedanför.

Sällskapsytorna är generösa och luftiga med matsal och vardagsrum i öppen planlösning, genomgångskök med retrokaraktär samt ytterligare ett stort allrum med öppen spis och balkong. Även det nedre planet har ett spatiöst allrum med öppen spis.

Då huset har upp till 6–7 möjliga sovrum och en boyta på totalt 365 kvm rymmer det en större familj eller bonusfamilj. Dessutom finns här en rad praktiska och trevliga ”bonusrum” som hobbyrum/gym, dressing room och relaxdel med tillhörande dusch och bastu. Fastigheten har bergvärme vilket ger låga driftkostnader.

Sammanfattningsvis väntar här en unik chans till en 70-talspärla som drar blickarna till sig, med massor av karisma och välbevarad originalkaraktär. Arkitekturen och designen ger huset en representativ känsla i kombination med en härlig hemtrevnad.

Villan omges av en rejäl tomt om 1041 kvm, med plana gräsytor och en mycket vidsträckt stenläggning i söderläge. Stenläggningen rymmer både mat- och grillplats och loungehörna. På och kring tomten finns gott om lummiga buskar och träd som ramar in uteplatserna och skyddar mot insyn. På tomten finns även en trädgårdsbod och gott om plats för odlingsprojekt.

Sjöutsikten och närheten till Värtan gör läget svårslaget, med ett par minuters gångavstånd till bad, båthamn och strandpromenad. Det är även mycket nära till förskola, skola och busshållplats.

Karta för Drakskeppsvägen 41

https://www.hemnet.se/bostad/villa-10rum-viggbyholm-sjosidan-taby-kommun-drakskeppsvagen-41-21237557

100

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.