Bygatan 87 – 2 – Helsingborgs kommun

Utgångspris: 10 000 000 kr

Beskrivning av Bygatan 87

I ett hus vid skogens slut – är en passande inledning för detta ljuvliga hus som ligger där naturreservatet och havet möts.
Här fungerar naturen som en vänlig granne som varje dag ger dig en ny upplevelse och utsikt. Den röda stugdrömmen har idag två rum och kök och fler möjligheter via en rymlig och idag helt oinredd vind med magisk utsikt från bred takkupa. En oerhört charmig bodröm på ett läge som är bortom bra.

”Det kommer inte att byggas något på tomten framför Fiskedraget 1. Det finns en detaljplan som beskriver tomten som naturmark.
Byggnaden ingår i ett bevarandeprogram och klassas som kompletterande värde.
Kommunen förespråkar att man försöker hitta en lösning på att uppföra ny byggnad, som gör att det gamla huset kan bevaras. Ev kan man koppla samman de båda husen på något vis. En ny byggnad bör då göras i gammal stil, med sadeltak, och den ska förhålla sig till den befintliga byggnaden i sitt uttryck. Det måste inte göras som en kopia på det befintliga, men man bör ta upp karaktären från det gamla så det blir en fin helhet”.

Domsten erbjuder en unik boendemiljö med harmonisk bykänsla och slående vackra strander och natur. På sommaren sjuder byn av liv och marina aktiviteter. I ett av byns fiskebodar köper du nyfångad spätta och i boden intill finns en populär liten glasskiosk. Sommaraktiviteterna är många och speciellt seglarläger för barn är särskilt populära. I en rosa villa i byns utkant finns ett mycket populärt dagis.
Det är lätt att förstå att Domsten är en plats som när man väl har flyttat hit, är svår att lämna.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Karta för Bygatan 87

https://www.hemnet.se/bostad/villa-2rum-domsten-helsingborgs-kommun-bygatan-87-21328048

Avstånd till vatten: 150 meter

Foto av: Fredrik Ahlbäck @ Husfoto

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.