Born Bornsälv 166 – 4 – Nora kommun

Utgångspris: 3 995 000 kr

Beskrivning av Born Bornsälv 166

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Lars Olsson för mer info eller för att boka tid för visning!

Varmt välkomna till Bornsälv och detta underbara boende som är beläget i vacker natur med både egen skog och åker. Till fastigheten hör en vacker älv med fiskerätt, en flera hundra meter lång strandlinje med nybyggd brygga och egen båtplats. Här kan ni njuta av svalkande bad under sommaren. Med båten kommer ni ut i Fåsjön. Koppla av med en stillsam fiskestund från bryggan eller efter den långa stranden eller ta en tur med båten. Bjud in vänner och familj till kräftskiva i den mysiga logen med egenfångade kräftor!

Huset, som har varit i samma släkts ägo sedan det byggdes 1939, genomgick en totalrenovering i början av 90-talet och har sedan dess renoverats löpande av nuvarande ägare. Boningshuset erbjuder en social planlösning på entréplan med ett rymligt kök med plats för matbord. Intill matplatsen ligger det inbjudande och ljusa vardagsrummet där det är enkelt att möblera med en stor soffgrupp så hela familjen får plats.

En trappa upp möts ni av en hall med takkupa som har utgång till balkongen med härlig utsikt över Borns älv. Hallen tar er även vidare in i de tre sovrummen samt toaletten som finns här uppe. Sovrummen är i bra storlek med utrymme för säng och skrivbord. Källaren erbjuder flera bra utrymmen såsom tvättstuga med duschavdelning, gott om förvaringsutrymmen, hobbyrum och en extra wc.

På den grönskande tomten finns Lillstugan, en mysig gäststuga, med plats för säng och soffa. Här finns el indragen och ni kan även göra en brasa i kaminen som både bidrar till en härlig atmosfär och skänker skön värme. Från Lillstugans altan har ni härlig utsikt över ängen där chansen är stor att få se älg, rådjur, räv och andra vilda djur.

Den stora logen fungerar utmärkt som festplats för en lyckad midsommarfest. Ett charmigt inrett rum som blir en perfekt ateljé eller plats för loppis om så önskas. El är indragen och det finns gott om plats för förvaring i de många rummen.

Här bor ni i ett lugnt och rofyllt läge i vacker natur. Grönskande och lummig trädgård med många olika uteplatser, samt en träaltan vid huset och en nere vid ån. Utforska den stora tomten och njut av vårens blåsippor, vitsippor och liljekonvaljer. På sommaren är huset inbäddad i grönska och vackra rhododendron, på hösten finns egna blåbär och lingon att plocka på tomten.

För den som gillar friluftsliv finns det otaliga möjligheter till skogspromenader, cykelturer och bärplockning. Vintertid kan ni njuta av längdskidåkning, pulkaturer och skridskoåkning. Detta är helt enkelt en perfekt oas för både avkoppling och äventyr året runt.

På gångavstånd ligger hyllade Borns friskola för barn i årskurs 1-6. Här finns små klasser, behöriga lärare och ett fokus på hållbarhet. http://www.bornsfriskola.se

Till sommarstaden Nora är det endast ca fem kilometer, här finns den berömda Noraglassen, mängder av caféer, loppisar och restauranger samt ett äkta ångtåg. Till Örebro är det ca 4 mil och till Stockholm ca 23 mil.

Surfa gärna in på dessa länkar för mer info om området, http://www.nora.se och http://www.visitnora.se

Karta för Born Bornsälv 166

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-born-nora-kommun-born-bornsalv-166-21352489

Avstånd till vatten: 50 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.