Blecketvägen 54 – 5 – Rättviks kommun

Utgångspris: 1.995.000 kr

Beskrivning av Blecketvägen 54

Välkommen till en mycket charmig och välskött mindre gård med möjlighet till djur och hästhållning.

Bostadshuset är byggt i 1½-plan och välkomnar med en inbyggd isolerad farstu med linoljemålad pärlspont. Entréplan rymmer hall, badrum, vardagsrum, kök/matplats och stort allrum. Från hallen ansluter trapp till övre plan som rymmer tre sovrum samt mindre wc.
Köket är rymligt och har gott om förvaring. Underbart stort och luftigt allrum med generös takhöjd, smakfullt totalrenoverad av nuvarande ägare. En robust täljstenskamin från Nunna Unni ger god grundvärme i hela huset den kalla säsongen.
Genom vackra dubbeldörrar når du den mysiga och insynsskyddade innergården.
På gården finns ett stall med två boxar och uppvärmd sadelkammare med indraget vatten. Välstängslad vinterhage med stort vindskydd samt rejäl hölada med plats för hela årets hö- och ströförbrukning.
Stallet kan enkelt göras om till garage och fastigheten har en stor gårdsplan med dubbla infarter.

Runt huset finns en traditionell trädgård med vidsträckt utsikt. Trädgården med körsbärsträd, humlestörar och ett nyplanterat Säfstaholm äppelträd ger tillsammans med en fin söderslänt mycket goda odlingsmöjligheter.

I Blecket bor du i en idyll med härlig bykänsla. Här finner man lugnet i en underbar naturskön miljö. Fina rid- och körvägar, trevlig natur och strövområden. Flera bad- och fiskesjöar på cykelavstånd.

Rättviks centrum når du med bil på 10 minuter. Här finner du ett bra utbud av butiker restauranger, caféer, resecentrum med mera. I närliggande byn ligger Ingels skola där förskola, grundskola (F-3) och fritidshem finns under samma tak. Hållplats för skolskjutsen finns precis utanför huset.


Varmt välkommen med din visningsanmälan!

Karta för Blecketvägen 54

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-blecket-rattviks-kommun-blecketvagen-54-21273637

2700

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.