Bergsjödalsvägen 23 – 8 – Alingsås kommun

Utgångspris: 14 500 000 kr

Beskrivning av Bergsjödalsvägen 23

Sista biten löper Bergsjödalsvägen längs med stranden. Den vackra gula trävillan i traditionell stil, ligger avsides längs strandkanten omgiven av mäktiga lövträd. Vid en första anblick liknar det vackra huset nästan en liten herrgård med stående träpanel, brutet tegeltak med kupor och de småspröjsade fönsterpartierna med fönsterluckor. Villans pampiga infart markeras med höga grindstolpar i sten där den vackert staplade granitmuren tar vid. Precis nedanför huset slår Mjörns vågor mot den egna stranden. Förutom detta har tomten ett strandhus med brygga samt ytterligare en byggnad som tidigare var huvudbostad.

Den vackra villan om 134 kvm har fram tills nu varit en älskad släktklenod, ända sedan den byggdes 1931. Den stora strandtomten om 5 850 kvm har ett sällsynt privat och avskilt läge med vidunderlig utsikt över vackra Mjörn och dess skogsklädda stränder. Längs den egna strandlinjen om 150 meter finns flera bryggor, stenterrasser samt ett strandhus för gäster eller tonårsbarn. Den strålande ljusa och traditionsrika mangårdsbyggnaden är välbevarad men kan behöva en uppdatering om bostaden önskas användas som permanent bostad. Interiören vimlar av stiltrogna originaldetaljer som spegeldörrar, massiva brädgolv, detaljskurna listverk, pardörrar, kakelugnar, takkupor samt småspröjsade fönsterpartier med fönsterluckor. Villan har flera platsbyggda garderober och hörnskåp i original samt förrådsrum och tvättstuga i källaren. Den fria utsikten över sjön och den parkliknande trädgården är närvarande i nästan varje vrå av det ljusa huset. Villan har upp till fyra sovrum, sällskapsytor på två plan, matsal, veranda, två badrum, L-format kök, öppen spis, tre kakelugnar, flertalet stenlagda terrasser, strandhus, carport, förrådshus, verkstad mm. Det spektakulära läget kräver troligen ingen djupare förklaring.

Närheten till både Alingsås och Göteborg gör detta till ett unikt läge. In till centrala Alingsås kör du på endast åtta minuter och tåget mot både Alingsås och Göteborg finns på cykelavstånd.

Karta för Bergsjödalsvägen 23

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-vastra-bodarna-alingsas-kommun-bergsjodalsvagen-23-21355091

Avstånd till vatten: 50 meter

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.